Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur att svetsa stålrör

Svetsning tunn stål avgas slang kräver tålamod och rätt utrustning för att få en tät svets. Den svåra delen av svetsning av tunnväggiga stålrör är att upprätthålla din svetspuddeln utan överhettning anslutningen kommer att resultera i pöl smältning genom slangen. Med en korrekt inställd MIG svetsare och lite övning skapar du enkelt en sluten svetsfog på den tunna diameter stålrör. MIG svetsare är allmänt tillgängliga på hyra förråd eller till försäljning hos din lokala svetsning utbudet återförsäljare. Saker du behöver
MIG svetsare
Rulle 0,023 svetstråd
En flaska med 75 procent argon/25 procent koldioxid skyddsgas
Skiftnyckel
Skyddsglasögon
Svetshjälm
Svetsning handskar
Visa fler instruktioner
1

Läs bruksanvisningen för svetsning maskin för att avgöra hur du ändrar feeder hjulen över att acceptera 0,023 svetstråd.
Sida 2

Spool svetsaren med 0,023 solid svetstråd när du byter hjul trådmatarverket.
3

Öppna och stäng ventilen placerad ovanpå flaska skyddsgas för att rensa smuts och skräp från den gängade området.
4

Vänd gängorna på MIG svetsare gas regulator medurs för att fästa regulatorn till flaskan för skyddsgas. Ställ in skiftnyckel för att passa regulatorn muttern och låser muttern för att täta anslutningen. Öppna ventilen för att skicka gas till MIG svetsare.
5

Slå på svetsen och placera jordningsklämman på en bit metall.
6

Point spetsen av MIG pistol på metallen och tryck ned avtryckaren på MIG-pistol. Lyssna på ljudet från svetsen området mellan MIG koppen och jordad metallbit. Justera värmen och tråd hastighetsinställningar tills du hör ett ljud som liknar ägg steka i en stekpanna.
7

Placera ändarna av två bitar av stål avgas slang tätt tillsammans och jorda stålrör med grundstötningen klämma.
8

Bära dina skyddsglasögon, placera änden av MIG-tråd sticker ut från toppen av MIG-pistol mot mitten av svetsfogen och tryck ner MIG vapen utlösaren för 1 sekund för att skapa en häftsvets. Rulla röret, placera häftsvetsar runt svetsfogen.
9

Sätt på din svetshjälm och handskar svetsning. Handleden av den hand som du är
10

Rest håller MIG-pistol med på en fast plan yta och förstå de kryssade bitar av röret med den andra handen.
11

Passa tråden sträcker sig från MIG-pistol med svetsfogen, skaka på huvudet fram till sänka din svetshjälm, och tryck ned avtryckaren på MIG-pistol.
12

Flytta MIG 1/8th av en tum och sluta låta svetspölen bygga, när svetspölen når ca 1 /8th av en tum lång, flyttar MIG-pistol annan 1/8th av en tum. Fortsätta processen, vrida röret som behövs för att exponera mer svetsfog tills du svetsar runt hela svetsfogen och nå den plats där du började svetsa skarven av stålröret.
13

låta den gemensamma svalna ordentligt innan du flyttar svetsade rör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70340.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.