Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Vilka är de fram och bak syresensorer

Sedan införandet av Onboard Diagnostics II (OBD II)-systemet under 1995, två lambdasonder -? Fram och bak - övervaka motorns prestanda och utsläpp i alla Amerikansk såld fordon . Dessa små, men mycket viktiga komponenter kommunicerar med motorns styrenhet för att maximera prestanda och minimerar utsläppen, och bör bytas eller åtgärdas omedelbart om de befinns vara fel. Front Oxygen Sensor Funktion

front - eller uppströms - syresensor, så uppkallad efter sin position framför eller uppströms katalysatorn i avgasröret, mäter mängden oförbränt syre i avgaserna som kommer ur motorns förbränningskammaren genom att producera och rapportering en spänningsnivå till ECM. Detta indikerar den luft-bränsleförhållande att motorn tar emot och huruvida eller inte ECM måste ändra denna blandning för att nå den rätta 14.7:1 förhållande.
Bakre syresensor Funktion

bakre syresensorn är belägen nedströms katalysatorn, och har en mer grundläggande funktion: den övervakar effektiviteten i katalysatorn. Uppgift att ta bort många av de skadliga gifter från avgaser, är katalysatorn en viktig del av avgaserna processen. ECU jämför data som sammanställts från den bakre syresensorn med motsvarande för främre lambdasonden för att säkerställa att katalysatorn gör sitt jobb. En icke-fungerande bakre syresensor påverkar inte prestandan, men det kommer sannolikt resa ett instrumentpanel indikator.
Design

Även om de har olika syften, främre och bakre syresensorer använder samma grundläggande design för att mäta syrenivåer. Liknar tändstift, dessa små enheter alstra en spänning mellan 0,2 och 0,9 volt, baserat på den mängd syre som strömmar förbi deras glödlampa, och relä som information till ECU. De flesta moderna syresensorer är eluppvärmda på start tills de kan behålla sin egen 600-graders arbetstemperatur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70675.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.