Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Så här ändrar Grenrörspackning i en F150 4.6L Motor

Ford F150 historia sträcker tillbaka till 1948 Ford F-1 halv-tons pickup. År 1975 var F-150 släpptes som en bro mellan F-100 och F-250. F-150 ersatt F-100 som den minsta av F-serien pickups 1984. Under 1997 sjönk Ford 5,0-liters motor och ersatt den med 4,6-liters V-8, som återstod till 2010 års modell. Avgasgrenröret packningen är packningen som tätar förbindelsen mellan avgasgrenröret och motorn. När denna packning misslyckas, det skapar inte bara ett avgassystem läcka, men det kan också skapa ett dåligt körbart skick. Saker du behöver
Blocknyckelsats
Ratchet
Hylsnyckelsats
Rust genomträngande spraya
12-tums brytjärnet
Bungee strap
Stålborste
Momentnyckel

Visa fler instruktioner
1

lossa och ta bort EGR-ventilen röret, bara på den vänstra grenröret, med en kombination skiftnyckel. Trace röret oljestickan nedåt och lokalisera den punkt där dess fäste bultar på motorblocket. Lossa bulten fast fästet till blocket, med en spärr och uttag, och drar röret och oljestickan från motorn.
2

Ta bort muttrarna som håller fast grenröret till motorn, med en spärr och uttag. Om muttrarna frysta, applicera ett skikt av rost penetrerande spray för att befria dem. Bänd fördelaren från motorn, med användning av en 12-tums brytjärnet. Säkra grenröret från motorn med ett bungee rem.
3

Dra de gamla grenröret packningar från 4,6-liter. Använd en stålborste för att rengöra ytan packningen parning på både avgasrör och motorn.
4

Place de nya packningar på de många dubbar sticker ut från motorblocket. Varje sida av 4,6-liters har två packningar, en fram och en bak.
5

Släpp avgasgrenrör från bungee bandet och placera den på tapparna sticker ut från motorblocket. Dra åt alla muttrar för att fästa grenröret på plats.
6

Dra åt muttrarna i ett korsande mönster från den övre bakre bulten, till 13 och 16 foot-pounds av vridmoment, med en momentnyckel och en socket.
7

Placera oljestickan röret tillbaka in i motorn och dra åt bulten med en spärr och uttag.
8

Anslut EGR-ventil röret till grenröret, om tillämpligt, och dra den till 26-33 fot-pounds med en momentnyckel och kombinationen skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70671.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.