Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

DIY Ljuddämpare Ersättning för Samurai

Suzuki Samurai, med sin 1,3-liters motor, har en ljuddämpare med ett integrerat främre och bakre avgasröret avsnitt. Den främre löper från huvudröret eller utblåsningsgrenröret till ljuddämparens kropp och den bakre från kroppen till avgasröret strax ovanför den bakre axelhuset. Byte av ljuddämpare kräver att du tar bort flera skruvar på framsidan av systemet och en avgas klämma. Jobbet kan fyllas på uppfarten hemma i ungefär en timme med vanliga handverktyg. Saker du behöver
Jack
Jack står
Wrench in
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av din Suzuki off marken med en domkraft och ställning en uppsättning pallbockar under framaxeln bostäder stödja fordonet. Se till pallbockar är på en plan, fast yta, sedan bort domkraften från under lastbilen.
2

Leta flänsen på framsidan av Zljuddämparaggregatet från under lastbilen. Ta bort de två fästskruvarna från flänsen med hjälp av en skiftnyckel på ena sidan och en hylsa och spärrskaft på den andra. Addera 3

Flytta till baksidan av enheten och leta reda på anslutningen mellan avgasröret och Zljuddämparaggregatet. Avlägsna muttrarna från avgaserna klämma på röret med en hylsa och spärrskaft. Ta bort klämman från avgasröret och kassera den.
4

Separera Zljuddämparaggregatet från avgasröret, sedan bort ljuddämparen från gummit galgar under lastbilen. Sänk ljuddämparen till marken och ta bort det från under lastbilen.
5

Höj ett nytt Zljuddämparaggregatet på plats och anslut de två gummi galgar till stödstiften på Zljuddämparaggregatet. Höj den bakre delen av Zljuddämparaggregatet och skjut avgasröret och den bakre anslutningen av ljuddämparen tillsammans. Installera ett nytt avgassystem klämma på anslutningen och dra åt muttrarna med en socket och ratchet. Dra inte åt muttrarna eller du kommer att krossa röret.
6

Placera flänsen på framsidan av Zljuddämparaggregatet mot flänsen på främre avgasröret och montera de två fästbultarna. Dra åt bultarna med en hylsa och spärrskaft på ena sidan och en skiftnyckel på den andra.
7

Höj framför lastbilen av domkraften står med en domkraft, ta bort domkraften från under lastbilen , sedan sänka den till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70444.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.