Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man gör ett rakt rör för en lastbil

I jakten på högre hästkrafter, är en sak som du kan göra för att ta bort restriktioner i avgaserna, vilket gör avgasflödet smidigare. Katalysatorer är restriktiv, och många människor installerar ett rakt rör i sin bil eller lastbil för att eliminera katalysatorn helt. Detta kan inte vara lagligt beroende på vilken stat du bor i, men om du använder trucken för ändamål dragracing bara, så det bör inte vara ett problem. Saker du behöver
Jack
Jack står
Tigersåg
Metal återgående sågblad för 1-fot av avgaser Permanenta slangar
markör
MIG svetsare
Svetshandskar
Svetshjälm
Visa fler instruktioner
1

höja fordonet med domkraft och fäst den på pallbockar. Dubbelkolla att fordonet är säker innan du kryper under den.
2

Leta katalysatorn på avgasröret. Detta är en oval sektion av avgaser som sväller ut från resten av slangen och, beroende på år, kan ha lameller eller ventiler i ansiktet. Använd tigersåg och bladen metall att klippa katalysatorn från avgaserna, och se till att hålla sågen vinkelrätt mot slangen för att ha en trevlig, rak skärning.
3

Håll utbytesavgassystemet slangen mot det område där katalysatorn var och märk röret med en märkpenna så att du kan klippa den till önskad längd. Använd tigersåg för att kapa ersättare slangen till märket.
4

Håll avgas röret mellan de två skurna delarna av beståndet avgassystem och använder MIG svetsare till tack-svetsa röret på plats. En häftsvets är en liten, snabb svets som håller fast två bitar tillsammans men kan enkelt tas bort. Se till att slangen är inriktad på rätt sätt och det finns minimala luckor i lederna mellan slangen innan du fortsätter.
5

Sätt svetsning handskar och svetshjälm på, sedan helt svetsa avgas slang tillsammans, med hjälp av MIG svetsare. Kontrollera att det inte finns några luckor i avgaserna, annars har du ett avgassystem läcka
6

Sänk bilen bort av pallbockar med domkraft

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70422.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.