Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en syresensor i en Wrangler

Om kontrollera motorn ljuset på instrumentbrädan i din jeep är den, stoppa in en Biltema och be dem att söka igenom din Jeep för koder. Nästan alla större Biltema erbjuder denna tjänst gratis. Fel i syresensor är ett vanligt problem, men del kan ändras hemma, sparar en stor reparation räkningen. Lambdasonderna är i avgasröret mellan motorn och katalysatorn på Jeep Wrangler. Du kommer att behöva en speciell hylsa för att ta bort syresensorn, finns på de flesta bildelar butiker och verktyg butiker utbudet. Saker du behöver
Jack
Jack står
Liten platt skruvmejsel
Syresensor socket
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Lift Jeep med en domkraft och stödja det på alla fyra hörnen med en uppsättning pallbockar. Syret eller O2 sensorer finns i avgaserna under mitten av Jeep, så du kommer att behöva lyfta hela Jeep att komma åt dem effektivt.
2

Lokalisera de två O2 sensorer i avgassystemet. Den första är nära mitten av transmissionen, och den andra är mellan resonatorn och den katalytiska omvandlaren. Dra ut kontakterna kablage från båda sensorerna genom att lyfta låsfliken med en liten platt skruvmejsel och dra dem från selen.
3

Ta O2 sensorer, en i taget, med hjälp av en syresensor socket och en spärrfunktion. Vrid sensorn moturs för att ta bort den ur avgasröret. Släng den gamla givaren.
4

Montera de två nya sensorerna i de gängade delarna av avgassystemet där du tagit bort de gamla från. De två sensorer används av Jeep är identiska, så antingen är fina i varje hål.
5

Dra sensorerna med en syresensor socket och en momentnyckel till 22 foot-pounds. Använd inte gänglåsning, anti-beslagta eller någon annan förening på gängorna på sensorn.
6

Sätt kontakterna kabelstammen på båda sensorerna i pluggarna på ledningsnätet. Kontrollera att de låser i kontakten genom att kontrollera fliken för att se till att den är inkopplad.
7

Avlägsna domkraften och sänk Jeep till marken. Provkör motorn och kontrollera din CEL eller kontrollera motorn ljus för att säkerställa att den har gått av. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70421.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.