Hur man byter Drain på en 1999 Saturn SL2 Radiator

Din 1999 Saturn SL2 basmodellen kom med en 1,9-liters fyrcylindrig motor och en femväxlad manuell växellåda. Radiatorn är monterad på den främre kärnan stöd och har en avtappningskran i nedre vänstra hörnet. Den avtappningskran har en permanent försegling fäst vid den som förhindrar kylvätska läcker, men om avtappningskran har öppnats en hel eller om systemet är överhettat, kan detta sigill har misslyckats - att skapa behovet av att ersätta hela avtappningskran. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
dräneringskärlet Sida 2 liter färdigblandad 50-50 Dex-Cool kylvätska
Visa fler instruktioner
borttagning

1

Parkera fordonet på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Lyft huven och stödja den med huven prop stången. Lossa locket utjämningstank ungefär ett kvarts varv för att avlasta kylsystemet trycket, när det väsande ljudet försvinner, ta trycklocket
2

Lyft fordonets front i luften med golvet. jack och placera pallbockar under den främre hjälpramen. Sänk domkraft tills fordonet säkert vilar på pallbockar. Addera 3

Placera drain pan under värmeelementet avtappningskran på vänster sida av kylaren, vrid sedan avtappningskran moturs . Låt kylvätskan rinna ur kylaren.
4

Fortsätt att rotera avtappningskran tills tappen ställer upp med skåran i sidan av propphuset. Dra avtappningspluggen rakt ut från huset.
Installation
5

Jämför den nya pluggen med originalet för att säkerställa att det är exakt samma. Rada upp sidan pin med slitsen i avtappningskran huset och tryck avtappningspluggen i huset. Rotera avtappningskranen medurs tills den är i det stängda läget. Ta dräneringstråget och förvara den på ett säkert ställe.
6

Lyft fordonets front av domkraften står med ordet jack. Avlägsna domkraften och sänk bilen till marken. Ta ordet jack.
7

fyller långsamt utjämningstanken med färska 50-50 färdigblandad Dex-Cool kylvätska tills kylvätskenivån förblir stabil vid "Full Cold" märket. Starta motorn och låt den uppnå normal driftstemperatur. Medan motorn värms upp, inspektera nya avtappningskran för eventuella läckor.
8

Känn övre kylarslangen och vänta på att bli varm, betyder det att termostaten har öppnat. Toppa tanken kylvätska surge till "Full Warm" nivå om det behövs och installera locket kylvätsketryck. Ta den gamla kylvätskan till en verkstad för omhändertagande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70199.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.