Vad är syftet med en bil Radiator?

När en förbränningsmotor (gas) bil motorn går, släpper den värme som orsakas av förbränningen. Bilar kräver en radiator för att kyla motorn nedåt. Utan en fungerande radiator bilmotorn kan överhettas, förstöra motorn. Funktion

En bil radiator är en värmeväxlare. Enligt Auto Parts Corner hemsida åstadkommes detta genom att tvinga en vätska i kanalerna i motorblocket. Värmen från motorblocket överför till den vätska, som strömmar in i kylaren. Radiatorn sprider vätskan och kyler den med luft. Luften avlägsnar värmen att vätskan tog från motorblocket.
Funktioner

Vätskan pumpas genom en radiator består av etylenglykol och vatten. Radiatorn själv är en aluminium låda består av tunna rör som sprider vätskan och dra den från ena sidan av kylaren till den andra. Vätskan strömmar in i en slang och tillbaka till motorn.
Fördelar

En radiator är den viktigaste delen av en bil motorns kylsystem, rapporterar Bil Junky webbplats. Detta hindrar bilen från att ådra värmerelaterade skador.
Underhåll

Som med andra bildelar, bör radiatorer inspekteras varje gång bilen är servad. Övriga komponenter, såsom termostaten och slangar, kan negativt påverka kylarens förmåga att kyla motorn om de funktionsstörning.
Replacement

Radiatorer inte kräver regelbunden ersättning. Däremot kan en läckande slang, en rost fläck eller ett hål skada radiatorn, vilket resulterar i snabb ersättare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69458.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.