Termostat Installation i en 1985 MR2

Liksom många bilar, har Toyota MR2 en vattenkyld motor där kylvätsketemperatur regleras av en termostat. Till skillnad från de flesta fordon har MR2 en bakmonterad motor och en radiator på framsidan av bilen. Även i teorin kylsystemet och termostat fungerar på samma, är det för att ersätta en trasig termostat och lufta kylsystemet efteråt lite annorlunda än processen att reparera en mer konventionell front-motor fordon. Saker du behöver
Drain Tänger pan
Wrench in
platt skruvmejsel (tillval) katalog Rag
Replacement vattenintag packning Sida 2 tre-fots längd klar gummiring
Wire
Visa fler instruktioner
en

bort trycklocket från kylmediet fylla plats i motorrummet på baksidan av bilen. Placera en ren dropplåt under den vita plasten avtappningsventil nära botten av kylaren längst fram i bilen. Twist ventilen med en tång i en moturs riktning. Låt kylvätskan rinna i pannan. Stäng tömningsventilen och ta bort tråget från under bilen.
2

Följ den nedre kylarslangen till inloppet monterat i bagageutrymmet facket. Tryck ihop flikarna på slangklämman vid huset med en tång. Skjut klämman längs slangen ett par inches och släpp flikarna. Lossa slangen från inloppet på huset genom att vrida den fram och tillbaka för hand. Dra slangen rakt av vattenintaget och skjut den åt sidan.
3

Avlägsna de två fästbultarna från inloppet med en skiftnyckel. Dra inloppet från vattenintaget bostäder. Bänd inloppet bort från huset försiktigt med en skruvmejsel om det inte kommer att lossna för hand. Undvik att repa eller mejsling de samverkande ytorna hos inloppet och huset med kanterna på skruvmejseln, eftersom en läcka kan bilda.
4

Ta bort packningen vatteninloppet från baksidan av inloppet. Dra termostaten ur vattnet inloppshöljet. Rengör packningen rester från monteringsytorna av vattenintaget och inloppshuset med en trasa. Skjut på en ny packning vattenintag på baksidan av inloppet.
5

in en ny termostat i monteringshålet i vattnet inloppshöljet med fjädern vänd inåt. Placera vattenintaget över huset och passa in monteringshålen. Sätt tillbaka och dra åt vattenkranen fästskruvar. Tryck på den nedre kylarslangen tillbaka på vattenintaget tills den sitter ordentligt. Kläm ihop flikarna på slangklämman med en tång och skjut in det i sin ursprungliga position på slangen. Släpp flikarna.
6

Skjut en tre fot lång genomskinliga slangen över kylvätskan avluftningsventilen nära förarsidan av kylaren. Skjut en liknande rörlängd över avluftningsventilen nära värmeelementet sitter på brandväggen. Häng de motsatta ändarna av var och en av längderna av rör med en bit tråd så att de är högre än kylmediet påfyllningsöppning på baksidan av bilen.
7

Öppna avluftningsskruvarna ventilerna tre varv av vrida på ratten på varje ventil. Placera en tratt i kylmediet påfyllningsöppning i motorrummet. Häll kylvätska från tråget i tratten tills det syns i de klara slangarna hängde på framsidan av bilen.
8

Ta bort tratten och vrid locket på kylvätska fylla öppna en klicka. Starta motorn och låt den bli varm med värmaren justeras till maximal temperatur. Stäng av motorn.
9

Ta bort locket och tillsätt mer kylvätska till kylmediet fylla öppningen i motorrummet. Upprepa så många gånger som behövs tills luftbubblorna har utvisats. Stäng avluftningsskruvarna ventiler och ta bort plaströr. Fyll tanken kylvätskebehållaren till hela märket med kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70198.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.