Hur Ta Radiator Off en Cadillac Sedan DeVille

Radiatorn på en Cadillac Sedan DeVille är tillverkad av aluminium och har en inbyggd överföring svalare. Väg skräp eller ålder kan skada radiatorn, kräver den att tas bort. Några verktyg och lite tid är allt som behövs för att ta bort kylaren. Saker du behöver
Philips skruvmejsel
Hylsnyckelsats
platt skruvmejsel
Wrench in
Plastpåsar, små
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
Öppna Radiator
1

Koppla bort den negativa batteripolen. Detta måste göras innan du utför något arbete på en motor.
2

bort kylaren locket. För att göra detta, lossa tre plast skruvar. När skruvarna är lösa, dra pluggarna med skruvarna ut tillsammans. Nästa, dra uppåt på omslaget precis ovanför varje strålkastare för att lossa den, och då är det avsatt.
3

Lossa fästena från två motorfästen bultas fast i främre tvärbalken. Gör detta genom att ta bort tre skruvar på varje konsol med en hylsnyckel. De andra ändarna av motorfästen fortfarande sitter i motorn gör att du kan svänga fästen upp och ur vägen.
4

Ta luftfilterhuset. Plast knappar med gummibussningar fästa luftfiltret bostäder till fordonet. För demontering, dra ur givaren placerad i den övre halvan av huset. Nästa, helt enkelt lossa klämman med hjälp av en platt skruvmejsel i slutet av gummi armbågen, och lyft sedan upp på högra sidan av luftfilterhus att demontera det.
5

separera oljan svalare linjer från kylaren. Oljekylaren linjerna går till den högra sidan av kylaren. Lossa beslagen med en skiftnyckel, och tryck försiktigt raderna tillbaka med försiktighet att inte vikas eller böjas dem.
6

Täck raderna oljekylare med små plastpåsar eller liknande. Detta kommer att förhindra kontaminering av transmissionsolja.
7

bort de elektriska kylfläktar. För att göra detta, ta bort 3/8-tums bultar placerade överst på varje kylfläkt fäste. När bort, kan fansen lutas en aning bakåt och drog upp att demontera. Detta kommer att ge dig tillgång till koppla ur elkontakten till varje fläkt. Ta försiktigt bort varje fläkt så att du inte skadar kylarens lameller.
Ta bort Kylare
8

Öppna ventilen kylaren avlopp rinna kylvätska. Dräneringsventilen är på kylarens nedre högra sidan under den nedre överföring svalare linjen. Använd ett lämpligt uppsamlingskärl för att samla upp kylvätskan tappas ur.
9

Demontera båda kylarslangar. Börja med den nedre kylarslangen och ta sedan bort den övre kylarslangen
10

Koppla övre värmeelementet mount placerad ovanpå kylaren.. Ta tre 3/8-tums bultar och lyft försiktigt fästet uppåt och bakåt, noga med att inte tappa gummi isolatorer i varje ände.
11

bort kylaren från motorrummet. Gör detta genom att luta kylaren bakåt och sedan försiktigt dra upp. Detta kommer att separera kylaren från kondensorn och tillåter dig att ta bort det. Se till att inte tappa den nedre värmeelementet gummi isolatorer. De är inklämt mellan kylaren och fordonets ram.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69496.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.