Hur man reparerar en Nylon Radiator

Ta din bil till kylaren verkstaden innebär en dag eller mer utan att bilen och en stor reparation räkningen. Även om det kan vara billigare att byta ut kylaren helt och hållet, de flesta verkstäder väljer att åtgärda eventuella sprickor istället för att installera en ny. Men nu när de flesta moderna radiatorer är gjorda av en kombination av glasfiber och nylon plast, reparera en radiator är möjligt för skugga-tree, gör-det självare. Saker du behöver
Ramper
Tänger
Radiator dräneringskärlet
skruvmejsel
Wrench
600-grit sandpapper
Lödkolv
V-groove tips för lödkolv
Värmekanon eller blåslampa
Airless plast svetsare
Nylon lödning stav
Stoppklossar
Visa fler instruktioner
1

Placera bilen på en uppsättning av front -end ramper, säkra parkeringsbromsen och placera ett hjul chock bakom varje bakhjulet.
2

Placera en pan radiator drain under kylaren och öppna avloppskranen med en tång. Tappa ur kylarvätska i dräneringstråget och sedan stänga avtappningskranen.
3

bort kylaren från fordonet om sprickan är inte tillgänglig med kylaren installerad. För att göra detta, ta bort klämmorna som håller fast de övre och undre kylarslangar till kylaren. Ta bort klämman som håller fast spill slangen till kylaren. Leta reda på och ta bort bultarna som håller fast kylaren till övre och nedre värmeelement balkar stöd och dra kylaren ur bilen.
4

Rengör knäckt område med 600-slippapper för att ta bort färg, smuts och smuts från det drabbade området.
5

Installera ett V-spår spets på din lödkolv och skapa ett V-spår i mitten av sprickan. En V-spår låter mer fyllnadsmaterial i sprickan och skapar en mer varaktig reparation.
6

Värm knäckt område med en värmepistol eller en blåslampa. Var försiktig med att inte smälta ytan, vill du värma den så den nylon lödning stången smälter lättare.
7

Svetsa stången nylon lödning i kylaren med en högtrycksspruta plast svetsare. Den plast nylon stav ska vända samma färg som radiatorn. För att uppnå detta, smält nylon stången och basmaterialet runt V-spåret tillsammans. Smält en tum av stång i sprickan i taget. När staven och V-spåret smälts samman jämna reparationen med spetsen på svetsaren att uppnå en sömlös reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69632.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.