Hur byter jag termostaten på en 1989 Mustang?

Om du fortfarande kör runt i stan i 1989 Fox Body Mustang, är chansen att du gör det på grund av att 5,0 motor Ford stoppade in i motorrummet. Fox Body eran började eftermarknaden explosionen för Ford Mustang franchise. Mustang ägare tog fördel av den fasta 5,0 motorn och började bygga enorma hästkrafter genom att lägga på delar som turboladdare och kompressorer. Men extra hästkrafter lägger ytterligare stress på termostaten. Termostaten måste arbeta hårdare för att hålla motorn sval eftersom extra hästkrafter orsakar en motor att köra varmare. Saker du behöver
Skruvmejsel
Container
Scraper
termostat
Termostatpackning
RTV packning sealer
Gallon av kylarvätska
Gallon destillerat vatten
Funnel
Visa fler instruktioner
1

spåra övre kylarslangen till den plats där den ansluter till Mustang insugningsröret. Metallhöljet att slangen ansluts till kallas termostathuset. Huset håller termostaten i intaget.
2

Lossa bandet klämman som håller slangen på termostaten intag, skjut tillbaka klammern på slangen. Dra slangen ut och töm innehållet i slangen i en ren behållare. Skjut på slangen åt sidan för att få tillgång till termostathuset.
3

Ta bort de två skruvarna som håller fast termostathuset på insugningsröret. Tryck en skrapa mellan intag och huset för att bryta förseglingen mellan de två. Med tiden blir packningen klibbig.
4

Skrapa den gamla packningen material från intaget och termostathuset. Inte får något av den gamla packningen material i hålet i intaget.
5

Lyft den gamla termostaten ur insugningsröret och placera det nya i grenröret. Ena änden av termostaten har en stor fjäder på den. Placera änden med fjädern i grenröret.
6

Lägg en sträng RTV packning sealer runt termostaten, på tätning basen av intaget. Placera den nya packningen på plats. Placera en annan sträng av sealer på botten av termostathuset. Placera huset på toppen av packningen och fäst den med de ursprungliga bultarna. Den sealer främjar en bättre tätning mellan packningen och metall intag och bostäder.
7

Säkra slangen på termostaten packningen, sedan toppen på radiatorn med en 50/50 blandning av kylarvätska och destillerat vatten. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69661.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.