Hur man tar bort kylaren i en 1989 Honda Civic

I 1989 års Honda Civic, sitter kylaren direkt bakom grill i motorrummet. Två metall överföring kylledningarna ansluter till botten av radiatorn. Ibland kommer radiatorn tanken att utveckla en spricka eller punktering. Exponering för frysning väder kan också spricka kylaren. En skadad radiator måste tas bort så att den kan repareras eller bytas ut. Du kan spara pengar genom att ta bort kylaren själv med några enkla handverktyg. Saker du behöver
skruvnyckel
Drain Tänger pan
Skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din 1989 Honda Civic och koppla bort kabeln från batteriets minuspol. Detta kommer att förhindra elektriska stötar medan du arbetar på kylaren. Placera ett uppsamlingskärl på marken under dräneringsventil på passagerarsidan av kylaren tanken.
2

Ta bort locket från toppen av radiatorn och lägg den åt sidan. Ta av locket från kylmediet överflödesbehållare på passagerarsidan i motorrummet och koppla loss gummislangen kylvätska overflow från toppen av radiatorn. Addera 3

Öppna avtappningsventil i botten av kylaren med hjälp av en tång och låta kylarvätska rinna helt. Koppla bort de två metall överföringsledningar kylning som sitter på undersidan av kylaren med hjälp av en fast nyckel och låt vätskan rinna in i tråget.
4

Koppla skruvtvingarna på övre och undre värmeelementet slangar med en skruvmejsel. Skjut båda slangarna från metallflänsar på baksidan av radiatorn. Lossa skruvarna som håller kylfläkten höljet på baksidan av radiatorn och flytta fläktkåpa tillbaka ifrån kylaren.
5

Lossa skruvarna som håller fast monteringsklämmorna på kylaren till fordonets ram med en hylsnyckel. Lyft värmeelementet ur motorrummet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69940.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.