Hur man hittar en Radiator Leak

Kylsystemet på din bil eller lastbil är en kritisk komponent. Om du har en läcka i din radiator, kommer din bil inte kyla ordentligt, och kan överhettas och orsaka massor av skador på motorn. Problemet är, om du radiator har en läcka, du bara har två alternativ: byt ut den eller ta den till en verkstad. Men för att spara lite pengar om du väljer att reparera det, vill du hitta läckan så att du kan visa den till butiken, sparar några kostnader på lång sikt. Saker du behöver
Ficklampa
Black Light ficklampa trasor
Shop
Paint markör
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och börja titta på kylaren. Ibland läckage av kylvätska är uppenbara, eftersom du kan se kylvätska fläckar på ytan. Om du kan hitta fläckar, bör det peka dig i rätt riktning.
2

Sök kylaren för eventuella läckor med ficklampan. Radiatorer läcker vanligtvis från sidorna av tanken, eller på framsidan från skador orsakade av stenar. Eventuella fläckar på detta område finns tydliga tecken på en läcka.
3

Shine svarta ljus ficklampan på kylaren, letar efter läckor. Vissa märken av kylmedel kommer lysa starkt under svart ljus, vilket hjälper dig att hitta läckan.
4

Använda butik trasa, rengör området kring läckor som du har hittat.

5

Markera området runt läckan med hjälp av en färg markör. Genom att göra detta, kan du visa verkstaden där läckor, och spara en del kostnader i processen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69356.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.