Vad gör en bil ECU kylaggregat Do ?

En bils motor genererar en stor mängd värme genom att helt enkelt köra . Mycket av motorns utrustning är tillägnad spridning denna värme så den inte skadar kritiska komponenter, såsom motorblocket eller någon elektronik . ECU

Electronic Control Unit ( ECU ) är en liten färddatorn används av nästan alla moderna bilar . ECU fungerar som en ombord motor ledningssystem och , med hjälp av olika sensorer , kontroller poster såsom bränsle intag och timings tändning .
Kylaggregat

Som de flesta elektronik är eCU känsliga för värme. Överhettning kan orsaka skador på styrkortet , så det måste stanna så cool som möjligt . För detta ändamål kan fordon har ECU installeras utanför motorrummet , placera den i stället i passagerarutrymmet . En ECU kylaggregat ger ECU att placeras i motorrummet och höll till nära samma temperatur och miljö som i kupén .
Advantage

placera eCU i kupén är billigare , det ger extra tyngd från extra ledningar och selar tråd . Placering av ecu i motorrummet med ett kylaggregat hjälper till att eliminera extra vikt på grund av överdriven ledningar .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70025.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.