Hur man byter en radiator i en Chevy Silverado

En del av överklagandet av Chevy Silverado är dess robusta arbete lastbil estetiska. På grund av den tunga användning är det sannolikt att uthärda, kan du finna dig att utföra några smärre reparationer på din Silverado, såsom att byta kylaren. Saker du behöver
nya kylaren
10mm socket
13mm socket
Kylvätska
Tänger
Flush behandling
Vatten
Visa fler instruktioner

1

Tappa din kylvätska från motorblocket. En unik egenskap hos Chevy Silverado är att i stället för att öppna avtappningskran på kylaren, kan du tömma kylvätska snabbare genom att lossa två mässing skruvar på undersidan av motorblocket med en 13mm hylsa. Du hittar dessa precis bakom grenröret.
2

Ta bort plasten radiator trim, och börja lossa slangar och sladdar. Använd dina tång. En Chevrolet Silverado med en automatisk växellåda har två kylmedelsledningarna från kylaren till överföringen måste du lossa, samt de övre och undre kylarslangar. Också ta bort tråden kylvätska sensor, om du har en.
3

Skruva ur de två skruvarna på toppen av radiatorn håller den till stöden med en 10 mm hylsa. Ta bort de fyra 10mm bultarna som håller fläkten till kylaren.
4

Lyft gamla kylaren rakt ut, vickar den något för att se till att det rensar andra motordelar.
5 < p> Installera den nya kylaren, och anslut varje fristående tråd och slang.
6

Spola nya kylaren med din värmare på hög. Se till att du följer instruktionerna på flush behandling. Ersätt med ett till ett blandning av kylmedel till vatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69152.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.