Hur man reparerar en Ford Explorer Vattenpump

Vattenpumpen i din Ford Explorer är ansvarig för att driva kylvätskan genom motorn för att upprätthålla en säker motorns arbetstemperatur. En brist vattenpump kan orsaka Explorers motorn överhettas. I extrema fall kan det leda till allvarliga skador på motorblocket. Om vattenpumpen i Utforskaren behöver bytas ut, köpa en ny från en Biltema eller Ford återförsäljare. Saker du behöver
Wrench in
Kylvätska dräneringskärlet
3/8-inch-diameter slang
Tänger
hylsa och spärrskaft set
platt skruvmejsel
SPACKEL eller packning skrapa
thinner eller aceton
ren trasa
Packning tätningsmedel
Momentnyckel
50-50 blandning av frostskyddsmedel och vatten
Visa fler instruktioner

1

bort den negativa batterikabeln, med hjälp av en skiftnyckel för att lossa kabeln från terminalen.
2

Placera en ren dropplåt under kylarens avtappningsplugg. Skruva av kylarlocket. Skjut en liten bit av 3/8-inch-diameter slangen på avtappningspluggen på kylaren. Använd en tång för att vrida avtappningspluggen, lossa den. Låt all kylvätskan rinna ur kylaren.
3

Avlägsna bultarna som fäster fläktkåpa till kylaren med hjälp av en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Skjut kåpan mot motorn för att frigöra den från kylaren. Dra höljet ut från motorrummet. Ta bort kylfläkten montering bultar som går till kopplingsaggregatet. Dra kylfläkt fri från motorrummet.
4

Lossa skruvarna på vattenpumpens remskiva. Vrid spännaren bulten på spännaren moturs för att lossa spänningen på drivremmen. Ta bort drivremmen från remskivorna. Dra remskiva vattenpump från konsolen och ut ur motorrummet.
5

Lossa slangklämmorna med en platt skruvmejsel och ta bort slangarna vattenpump från vattenpumpen. Ta bort skruvarna som håller vattenpumpen till motorn. Det kommer att finnas mellan nio och 12 bultarna som fäster pumpen.
6

Rengör eventuella rester av den gamla packningen från motorfästet område med en spackel eller packning skrapa. Rengör ytorna på motorfästet området och vattenpumpen monteringsområde med thinner eller aceton på en ren trasa.
7

Applicera packningen tätningsmedel till motorfästet området. Applicera en tunn sträng av packningen tätningsmedel till monteringsområde av vattenpumpen. Placera vattenpumpen försiktigt och placera några bultar medan du håller den säkert på plats.
8

Montera de återstående bultar och vridmoment dem till tillverkarens specifikation beroende på vilken motor som sitter i din Explorer. Sätt tillbaka slangarna vattenpumpen och fäst dem med slangklämmor.
9

Byt remskiva vattenpump och säkra bultar. Dra åt bultarna med en hylsa och spärrskaft. Dra åt bultarna till 15 foot-pounds med en momentnyckel. Sätt tillbaka drivremmen över remskivorna på samma väg som du tog bort det. Dra åt spännare skruven på spännaren medurs för att dra åt drivremmen tills den är säker på remskivorna.
10

tillbaka kylfläkten, säkra med monteringsbulten. Dra åt fästskruven till tillverkarens specifikation baserad på det år din Explorer. Sätt tillbaka fläktkåpa och fäst den med de kvarhållande bultarna.
11

Fyll kylaren och kylsystemet med en 50-50 blandning av frostskyddsmedel och vatten. Fyll kylvätskebehållaren till den lägre nivån. Byt ut kylarlocket och provkörning av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69407.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.