Hur man byter en termostat i en Oldsmobile

Du kan ta din Oldsmobile till en återförsäljare eller en serviceverkstad för att ha en trasig termostat repareras och betala en timmes arvode för en tio-minuters jobb, eller du kan få händerna smutsiga och göra det själv. Byta termostaten på en Oldsmobile kan vara en bra utgångspunkt för att lära sig att slutföra grundläggande reparationer på en bil. Termostater är lätta att nå och inte kosta mycket att reparera. Saker du behöver
termostat
PVC packning Maker Review kylarvätska
Skiftnyckel
Scraper
Pappershandduk
Liten borste
Visa fler instruktioner

1

Ta bort skruvarna som håller termostaten locket till Oldsmobile insugningsröret. Lokalisera termostatlocket genom att lokalisera slangen ansluten till toppen av kylaren. Spåra kylarslangen från kylaren till den punkt där den ansluter till motorn. Den del som den ansluter till är termostatlocket.
2

Lyft termostaten täcka upp grenröret och ställ den åt sidan. Lyft termostaten ur sitt hål, det är inte skruvas på plats. Den gamla termostaten kan kasseras. En pappershandduk i hålet där termostaten satt Addera 3

Place. Detta kommer att förhindra gamla packningen material kommer in i motorn medan du skrapar den gamla packningen off. Skrapa den gamla packningen undan med en liten skrapa eller skruvmejsel. Ta bort eventuellt gammalt material från grenröret med en borste. Släng pappershandduk.
4

Placera den nya termostaten i hålet i Oldsmobile grenröret. Placera en liten sträng av PVC packning maker på basen av insugningsröret. Låt PVC att företaget upp i tio minuter. Sätt tillbaka locket på grenröret och skruva den på plats.
5

bort påfyllningslocket från kylaren och ersätta någon vätska som kan ha dräneras ut under reparationen. När fyllda, byt kylarens filler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69431.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.