Hur man byter en Mazda 6 Termostat

Mazda 6 är tillgänglig med antingen en fyrcylindrig eller en V6-motor. Den fyra-cylindern (2.3L) inte har en funktionsduglig termostat. Termostaten är en del av en större kylanordning, och måste bytas ut på generalagenten. Den V6 motor (3.0L) har en funktionsduglig termostat. Denna handledning är specifik för 2003-2008 modeller av Mazda 6, med V6-motor. Saker du behöver
Tänger
Skruvmejsel
dräneringskärlet
Hylsnyckel (8mm) katalog Byte termostat
Byte packning
Visa fler instruktioner

1

Kroka den negativa batterikabeln och ta bort plasten motorkåpan.
2

Ta kylningen behållarens lock (ej kylarlocket) för att förbättra flödet motorns kylvätska. Ta vakten motorn borsten under den främre delen av din motorrummet för att komma åt kylarens avtappningsplugg.
3

Placera ett uppsamlingskärl eller en lämplig behållare under kylaren avtappningspluggen. Ta sedan bort avtappningspluggen att låta kylvätskan rinna. När kylmediet är klar dränering, täcka behållaren och ställ den åt sidan på en säker plats.
4

Lossa klämmorna från motorns luft-rutan slang och dra ur MAF (mass-luftflöde) sensor. Avlägsna slangen luft rutan.
5

Koppla övre kylarslangen för att komma till termostathuset. Ta bort de tre skruvarna från termostathuset. Använd sedan en tång för att lossa klämman och flytta den nedre slangen ur vägen.
6

Dra ut den gamla termostaten och packningen. Du kan inte återanvända packningen, den måste bytas
7

Montera den nya termostaten och packningen med litegrann ventilen i "upp".. Byt höljet och det övre och undre kylarslangar.
8

tillbaka monteringen luftintaget och dra åt klämmorna. Återanslut MAF sensorn. Byt kylarens avtappningsplugg och återansluta den negativa batterikabeln.
9

Vrid försiktigt kylarlocket med det insvept i en handduk. Låt det sitta i några sekunder för att släppa på trycket innan du tar bort den.
10

Fyll på kylvätska och byta kylarlocket. Starta motorn och kontrollera arbetstemperatur. Inspektera slangarna är täta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69333.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.