Hur man byter termostaten på en 1997 Acura 3.2TL

Om motorn i din Acura 3.2TL är överhettning, är chansen att du kommer att behöva byta ut sin termostat. Det är en relativt enkel process som kan utföras med enkla verktyg. Se till att motorn är helt kall innan du börjar. Medan motorn kan tyckas vara lugnt i handen, kunde motorns kylvätska vara tillräckligt varma för att orsaka allvarliga brännskador. Saker du behöver
Wrench in
dräneringskärlet
Skruvmejsel Set
Scraper
Visa fler instruktioner
1

Öppna motorrummet av Acura 3.2TL och stötta huven med prop stången. Använd en skiftnyckel för att lossa muttern på batteripolen och koppla loss minuskabeln från batteriet för att förhindra oavsiktligt kortslutning någon av de elektriska delarna på bilen.
2

Öppna ventilen på undersidan av radiator och tappa ur kylvätskan i ett uppsamlingskärl. Ta den övre kylarslangen från termostathuset med en skruvmejsel för att lossa slangklämman.
3

Lossa skruvarna på termostathuset med en skiftnyckel och ta bort kåpan från motorn. Lossa termostaten från motorn och släng den. Notera hur termostaten ligger på motorn som den nya kommer att behöva gå på samma sätt.
4

Ta bort den gamla packningen material med hjälp av skrapa bort all packningsmaterial fastnat på motorn och termostathuset. Placera en ny termostat i motorn. Montera en ny packning och byta termostathuset. Dra åt bultarna termostathuset med en skiftnyckel.
5

Anslut övre kylarslangen till termostathuset och dra åt slangklämman med en skruvmejsel. Fyll på kylaren och behållaren med kylvätska. Anslut den negativa kabeln till batteriet och dra åt terminalen muttern med en skiftnyckel. Starta Acura 3.2TL och låt motorn nå arbetstemperatur för att vara säker på att den inte ska överhettas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70125.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.