Hur du ändrar en '98 Grand Cherokee Vattenpump

Jeep Grand Cherokee har varit en varaktig del av bilismen scenen, snabbt blivit en bästsäljande SUV sedan debuten på 1990-talet. Som med någon bil, kommer de delar på 1998 Grand Cherokee varar inte för evigt. Det kan komma en tid när vattenpumpen ger upp och du måste ersätta den. Detta förfarande är tillämpligt på de 5,2-liters och 5,9-liters motorer. Saker du behöver
Ratchet och Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Kylvätska
Skruvmejsel
Momentnyckel
Packning skrapa eller spackel
Ny vattenpump
O-ring
Visa fler instruktioner
1

Park Grand Cherokee på en nivå arbetsyta, öppna huven och stötta upp. Koppla den svarta, negativa batterikabeln och ställ den åt sidan.
2

Skjut under SUV och öppna kylarens avtappningsplugg låta kylvätskan rinna ut i avloppet pan. Byt avtappningspluggen.
3

Avlägsna fläktkåpa och fläkt med Ratchet och uttag. Lossa remspännaren med Ratchet och uttaget och ta bort Serpentine belt.
4

Dra vattnet trissa och koppla slangarna vattenpump.
5

Lossa fästet bult för värmeslangen kylvätska returrör med Ratchet och uttaget och ta bort röret, avyttra den gamla O-ringen.
6

Demontera vattenpumpen montering bultar med Ratchet och uttag. Lossa klämman på bypass slang med en skruvmejsel och ta bort vattenpumpen från motorn.
7

skrapa ytorna på packningen parning ren med en packning skrapa eller spackel och satte den nya packningen och vattenpump tillbaka på motorn, som förbinder bypass slangen och dess klämma. Använd Ratchet och uttag för att dra åt bultarna till 30 foot-pounds. Se till att nya vatten pumpens impeller inte skaver mot kamkedjan lock.
8

Coat den nya O-ringen med kylvätska och installera det och värmeslangen kylvätska returrör. Återanslut kylarslangen och värmeslangen.
9

tillbaka remskivan vattenpumpen och dra åt bultarna till 20 foot-pounds med Ratchet och uttag. Sätt tillbaka Serpentine belt och fläkten och kåpan. Anslut batteriet kabeln. Fyll kylaren med kylarvätska och stäng huven. Slå på motorn och observera efter läckor, vidta korrigerande åtgärder om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70100.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.