Hur man byter termostat i en 1999 Ford Taurus

Du kanske har märkt att din 1994 Ford Taurus har inte värma upp ordentligt när det är kallt ute. Slam som ackumuleras över åren av användning i kylsystemet kan orsaka en termostat till "fail safe." Detta innebär att termostaten kommer att bryta i öppet läge, som tillåter kylmedel att strömma genom motorn på full hastighet. Detta håller motorn från överhettning men också håller insidan av bilen värms upp ordentligt. Om detta har hänt med din Taurus, då du kommer att vilja ta några minuter att byta ut termostaten i din motor. Saker du behöver
Byte termostat och packning
Wrench
kylarvätska
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera termostatlocket genom att följa kylarslangen som sträcker sig från toppen av radiatorn till motorns insugningsrör. Slangen ansluts till termostaten locket.
2

Ta bort locket genom att ta de två fästbultarna som håller locket på insugningsröret. Dra av locket på intaget och skjut den åt sidan. Du kommer inte behöva ta bort kylarslangen.
3

Dra termostaten ur insugningsröret genom att dra uppåt. Termostaten är inte skruvas på plats men kan pressas tätt in i insugningsröret. Ta bort packningen papper termostat och kassera båda poster.
4

Placera den nya termostaten i insugningsröret och sätta en ny termostat packning på plats. Termostaten ska hålla torrt i termostathuset för att förhindra skador på packningen och eventuella läckor när Ford värms upp till arbetstemperatur.
5

Bolt termostathuset på plats med en skiftnyckel och de ursprungliga bultarna.
6

Starta motorn och låt den värmas upp till normal arbetstemperatur. Kontrollera termostaten locket och det område där packningen ligger för eventuella läckor. Om du ser läcker, dra åt locket för att eliminera dem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69437.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.