Hur man installerar en termostat i en F-350 Diesel

F-350 beteckningen hänvisar till en 1-tons Ford F-Series pickup. Termostaten i din dieseldrivna Ford stänger av flödet av kylvätska när motorn är kall, tvingar motorn att värma upp snabbare. När kylmediet har nått en viss temperatur, öppnar upp termostaten och kylmediet strömmar som vanligt. En felaktig termostat i din diesel kan orsaka att din motorn överhettas om termostaten fastnar i stängt läge. Installation av en ny termostat kommer att bota problemet och få dig tillbaka på vägen. Saker du behöver
dräneringskärlet
19mm Tång skiftnyckel
Penetrerande vätska
8mm nyckel
Spårskruvmejsel
Rag
Termostathus O-ring packning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

öppna huven. Låt motorn svalna så att du inte kommer att skållas av het kylvätska. Lokalisera termostathuset genom att spåra den övre kylarslangen från förarens sida av radiatorn till dess upphörande vid termostathuset.
2

Ta av locket från den vita plasten kylvätska flaska på framsidan av motorn bay. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren drain petcock på den nedre sidan av kylaren på förarsidan av lastbilen. Ta petcock genom att vrida den moturs med en 19 mm nyckel. Byt petcock och dra det i medurs riktning när kylvätskan har helt tömt.
3

bort klämmorna från båda ändar av den övre kylarslangen med en tång. Dra slangen från kylaren och från termostathuset, med en vridande rörelse. Ställ in slang och klämmor åt sidan. På de tre bultar på termostathuset
4

Spray penetrerande vätska och låt det dra i några minuter. Ta bort de tre skruvarna med en 8mm nyckel vrids moturs. Ta bort termostathuset från vattenpumpen och ställa in den och bultarna åt sidan.
5

Ta bort termostathuset från vattenpumpen att avslöja termostaten. Försiktigt bända upp termostaten med en skruvmejsel om det behövs. Rengör anliggningsytorna på termostathuset och vattenpumpen med en trasa.
6

Placera en ny termostat i vattenpumpen med den spetsiga änden uppåt. Montera en ny O-ring packning i spåret på termostathuset parning vattenytan pumpen. Placera termostathuset tillbaka på vattenpumpen och dra åt de tre skruvarna med en momentnyckel till 15 fot-lbs.
7

Tryck den övre kylarslangen tillbaka till kylaren inlopp och termostathuset tills det är helt insatt i båda ändar. Byt slangklämmorna i sitt ursprungliga läge med en tång. Fyll på kylvätska som du dräneras från kylaren tillbaka in i vit plast kylvätsketanken och sätt på locket. Starta motorn och varmkör den. Kontrollera om läckage och efterdra anslutningar vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69493.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.