Hur du ändrar vattenpump i en 2002 Dodge Durango

Vattenpumpen är avgörande för din Dodge Durango kylsystem, eftersom det ger motorns kylvätska. Vattenpumpen är monterat inuti själva motorn, och en dålig kommer att orsaka att motorn överhettas snabbt. Om du behöver byta vattenpumpen på 2001 Durango, finns det några skillnader på exakt hur du ska ta bort och installera pumpen. Detta beror till stor del på vilken typ av motor i Durango har. Saker du behöver
Wrench
Stora Tänger container
Packning skrapa
Rag
Aceton
tätningsmedel
Vattenpump
Vattenpump packning
Vatten
Antifreeze
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Koppla från Durango negativa batterikabeln.
2

Placera en stor behållare under kylaren och öppna avloppet montering med en tång så att kylvätskan rinner ut i behållaren.
3

Ta bort kylfläkten och svepning. För en elektrisk fläkt, koppla ur elkontakten från motorn, ta bort klämmorna upptill och lyft ut det. För en mekanisk fläkt, lossa låsmuttern, koppla bort slangarna vid kylvätska flaskan och vindrutan bricka tank och sedan skruva isär och ta bort kåpan följt av fläkten.
4

Vrid spännaren för enheten bälte med en skiftnyckel (eller lossa kabelstyrrullen på en fyrcylindrig motor) och ta bort remmen.
5

Lossa slangklämmorna för slangarna vattenpump med tång och lossa slangarna. Om slangarna har fastnat, ta dem i ändarna och vrida dem att bryta dem. Skär bort dem och ersätta dem som en sista utväg.
6

Unbolt och ta bort pumpen servostyrning med en skiftnyckel om Durango har en fyrcylindrig motor. Ställ pumpen åt sidan utan att koppla sina slangar.
7

Demontera bultarna kring vattenpumpen med din nyckel och lyfta pumpen ur motorn. På vissa V8 modeller, når ovanför pumpen med en tång för att lossa klämman bypass slang.
Installation
8

Skrapa bort alla spår av packningsmaterial på motorblocket med en packning skrapa. Rengör ytan med aceton eller thinner och rengör från rost och tätningsmedel från bultarna.
9

Applicera tunna lager av tätningsmedel på motorsidan av den nya packningen och parning sidan av det nya vattnet pump. Fäst packningen till pumpen och glider två av bultarna genom hålen för att hålla packningen på plats.
10

Installera pumpen på motorn och montera på de resterande skruvarna. Dra åt dem för hand och dra sedan åt dem resten av vägen med din nyckel i kvartal tur steg.
11

Anslut servopumpen med sina bultar-om det behövs-och slangarna för pumpen med sina klämmor.
12

Montera drivremmen, med hjälp av diagrammet på kylaren stöd för korrekt routing vägen. På en fyrcylindrig motor, dra åt spännrullen med skiftnyckel och testa remspänningen med tummen, det bör inte avleda mer än en fjärdedel tum i mitten
13

tillbaka kylfläkten. och höljet i omvänd ordning mot demonteringen.
14

Anslut batterikabeln.
15

Fyll motorns kylvätska på kylaren. Använd gamla kylvätskan endast om det är rent, annars använd en ny blandning av vatten och frostskyddsmedel

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69587.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.