Tecken på ett trasigt element Cap

En fungerande kylarlocket är en viktig del av bilens kylsystem . Det isolerar radiatorn från främmande element , hjälper till att reglera trycket i kylaren , och tillåter rörelse fram och tillbaka av kylmedel som svar på ändringar i trycket . En dålig lock kan orsaka kylning felfunktioner. Dessutom kan en defekt kylarlock orsaka problem som ser ut frågor topplockspackning , så det är en billig plats att starta om bilen är överhettad på ovanliga tider, såsom vid tomgång . Överhettning

Överhettning kan komma från många orsaker , men en felaktig tätning av kylarlocket eller tryck fel på locket är en lätt ( och billigt ) källa att kolla först . Om trycket i radiatorn inte är tillräckligt hög , kommer vätskan kokar vid en lägre punkt och den resulterande ångan kan inte flöda genom kylsystemet .
Kylvätska kommer inte tillbaka till Radiator
< br >

Om kylvätskan inte återgår till kylaren , och förblir i expansionen behållaren , är det ett tecken på att en av tätningarna på kylarlocket kan vara felaktig . Den kylvätska ska flyta lätt tillbaka till kylaren från behållaren när bilen svalnar .
Huvud Warping

Huvud skevhet är ett annat tecken som kan betyda radiatorn locket är inte att hålla trycket i radiatorn tillräckligt hög. Om lägre temperatur kylmedlet tvingas genom motorn , kan det ha bubblor eller vara skummande, som hämmar kylfunktionen , vilket kan leda till skevhet i motorns huvud, ett dyrt problem.
< Br >
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69410.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.