Hur man byter och reparerar en Ford Crown Vic Engine Termostat

Termostaten i en Ford Crown Victoria hjälper till att reglera kylmediet rinner genom motorn, hålla kylvätska och därför motorn igång vid rätt temperatur. Detta är avgörande för korrekt drift av motorn, för utan det kan motorn överhettas och skadas. När termostaten bryter, bryter det för bra och sällan kan fastställas. Lyckligtvis ersättning termostater är billiga, och du kan byta din termostat på under 45 minuter. Saker du behöver
dräneringskärlet
Tänger
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Byte termostat och O-ringen
50-50 förspädd kylvätska

Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna innan du arbetar på kylsystemet. Sätt dräneringstråget under mitten av kylaren. Öppna petcock vid basen av kylaren och dränera ungefär en liter kylvätska från kylaren, stäng petcock. Lyft bort motorkåpan på toppen av motorn för hand.
2

Leta sambandet mellan den övre kylarslangen och motorn. Ta bort klämman på slangen på motorn med hjälp av tång. Dra slangen från termostathuset. Unbolt termostathuset från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Lyft bort det och ta ut termostaten och O-ringen.
3

Ställ ersättare O-ring och termostaten i motorn. Bolt termostathuset till motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Tryck kylarslangen på termostathuset och installera klämman med tången.
4

Öppna kylarlocket och fyll kylaren med 50-50 förspädd kylvätska.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69574.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.