Hur du ändrar termostat i en 2001 Ford F-150

Den 4,2-liters motor på 2001 Ford F-150 pickup har sin termostat placerad på framsidan av topplocket på motorn. Termostaten är kritisk för motorn eftersom den reglerar temperaturen hos kylmediet som kommer in i motorn från kylaren. Om kylvätskan är för varmt, kommer lastbilen överhettas och skada motorn eller topplocket. En ny termostat för din F-150 finns på de flesta bildelar butiker eller Ford-återförsäljare, och du kan ändra det själv. Saker du behöver
Bucket
Flat skruvmejsel
Packning Socket skrapa
ställa
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din F-150 och lokalisera kylarlocket. Se till att motorn är kall, öppna sedan locket och ställ den åt sidan.
2

Placera en ren dropplåt eller hink under avloppet petcock på botten av radiatorn. Öppna petcock och tappa ur kylvätskan tills nivån sjunker under nivån för termostathuset. Stäng petcock att hålla resterande kylvätska i kylaren.
3

Lossa slangklämman på motorn änden av den övre kylarslangen med en skruvmejsel och ta bort slangen från inloppet på motorn. Ställ slangen åt sidan för nu.
4

Lokalisera och ta bort de två bultarna på vardera sidan av vattnet nacken, ta sedan bort vattnet halsen från motorn, med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Dra termostaten ut ur hålet under halsen. Rengör alla gamla packningen av motorn eller vattnet halsen med en packning skrapa.
5

Installera en ny termostat och packning i hålet i topplocket på motorn, placera sedan vattnet halsen över det . Montera de två fästbultarna i vattnet halsen och dra åt skruvarna med en hylsa och spärrskaft. Dra åt bultarna till 80 tum-lbs. med en momentnyckel.
6

Montera övre kylarslangen på vattnet halsen och dra åt slangklämman för att säkra den, med hjälp av en skruvmejsel. Fyll på kylaren med kylvätska, starta motorn och låt den gå tills den når normal arbetstemperatur. Fyll på kylvätska tills systemet är fullt och byta kylarlocket på kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69460.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.