Hur man byter kylarslangen i en Chevrolet lastbil

Chevrolet lastbilsmotorer har alltid använt ett slutet trycksatt system, vilket innebär att systemet är förseglad för att bygga tryck. Frostskyddsvätskan i radiatorn fungerar tillsammans med systemets tryck för att öka den punkt vid vilken kylarens fluiden kokar och därmed förhindra överhettning. De mest känsliga delarna av dessa kylsystem är de två kylarslangar. Med tiden, styrkan i de slangar minskar. Trycket från inom systemet så småningom kommer att undkomma genom att bära ett hål genom en av slangarna, varvid slangen ska bytas ut. Saker du behöver
dräneringskärlet
Wrench
Skruvmejsel
Antifreeze
Visa fler instruktioner
Byta övre kylarslangen
1

Place ett uppsamlingskärl under förarsidan av kylaren, ta sedan bort kylarlocket.
2

Twist radiatorns petcock kontakten från botten av kylaren på förarsidan med en skiftnyckel tills kylarvätska börjar lämna radiatorn genom pluggen. Tillåt ungefär en liter kylarvätska rinna ned i avloppet planen, stäng sedan kontakten med skiftnyckel. Addera 3

bort den övre kylarslangen från toppen av radiatorn. Slangen glider på en metall montering på kylaren, och hålls på plats med en slangklämma. Chevrolet har använt ett antal klämma stilar under åren, men varje typ är säkrad genom en enda skruv. Lossa skruven med en skruvmejsel, och dra slangen av radiatorn.
4

bort den övre kylarslangen från toppen av insugningsröret. Den övre kylarslangen är fäst till insugningsröret på samma sätt som används för att fästa slangen till kylaren. Lossa skruven på klämman och dra slangen bort från grenröret.
5

Skjut de två slangklämmorna bort av den gamla kylarslangen, skjut båda klämmorna på den nya kylarslangen.

6

Skjut ändar ersättare slangen på insugningsröret och fast i fästet på kylaren, dra åt slangklämmorna på plats med en skruvmejsel.
7

Fyll kylaren med nya frostskyddsmedel och installera kylarlocket. Addera Byta nedre kylarslangen
8

Placera ett uppsamlingskärl under förarsidan av kylaren, ta sedan bort kylarlocket .
9

Twist radiatorns petcock kontakten från botten av kylaren på förarsidan med en skiftnyckel tills kylarvätska börjar lämna kylaren genom pluggen. Stäng avtappningspluggen när kylaren är klar dränering.
10

Ta bort den nedre kylarslangen från botten av radiatorn. Slangen glider på en metall montering på kylaren, och hålls på plats med en slangklämma. Chevrolet har använt ett antal klämma stilar under åren, men varje typ är säkrad genom en enda skruv. Lossa skruven med en skruvmejsel, och dra slangen av radiatorn.
11

bort den övre kylarslangen från botten av vattenpumpen. Den nedre kylarslangen är fäst vid vattenpump i samma sätt som användes för att fästa slangen till kylaren. Lossa skruven på klämman och dra slangen bort från vattenpumpen.
12

Skjut de två slangklämmorna bort av den gamla kylarslangen, skjut båda klämmorna på den nya kylarslangen. Observera att ju lägre värmeelementet slangen har en stor fjäder inne i den. Denna fjäder är utformad för att förhindra att slangen från att kollapsa under trycket i kylsystemet, och får inte tas bort. Ändarna av ersättande slangen på vattenpumpen och fast i fästet på
13

Slide kylaren, dra åt slangklämmorna på plats med en skruvmejsel.
14

Fyll kylaren med nya frostskyddsmedel och installera kylarlocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69375.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.