Hur du ändrar frostskyddsmedel i en 2006 300C

Den 2006 Chrysler 300C kom med en 5,7-liters Hemi V-8 och en femstegad automatlåda. Kylsystemet för din motor rymmer drygt 3,5 liter Mopar färdigblandad 50-50 lång livslängd kylvätska som ska bytas var 50.000 miles. Du måste följa en viss blödning förfarande vid påfyllning av kylsystemet för att förhindra luftfickor bildas i kylsystemet. Var medveten om, att ordentligt avlufta kylsystemet måste du ta bort en kontakt från termostathuset och ersätta den med en avluftningsventil som är lätt tillgänglig på din lokala delar butik eller Chrysler återförsäljaravtal. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Stor dräneringskärlet (4 gallon) katalog Liten dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
sockel insexnyckel set
Ratchet
stålborste
Linje skiftnyckel som
Gängtätning med Teflon
Gängad hullingförsedda montering (1/4-tums av 18 NPT) katalog Fyllning stöd tratt (verktyg # 8195) katalog 4 Gallon Mopar HOAT Förblandad 50-50 kylvätska (Del # 68048953AB) katalog 1/4-tums klar slang (4 fot lång)
Visa fler instruktioner
Dränering
1

Parkera fordonet på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Lyft huven och stödja den med huven prop stången. Lyft fordonets front i luften med en domkraft och placera pallbockar under den främre hjälpramen. Sänk bilen tills den vilar säkert på pallbockar. Låt motorn svalna helt innan du fortsätter.
2

Lossa kylvätsketryck flasklocket ett kvarts varv och låta kylsystemet trycket att ventilera. Ta av locket trycket flaskan och ställ den åt sidan. Placera ett uppsamlingskärl under vänstra hörnet av kylaren nedanför kylarens avtappningskran. Rotera radiator avtappningskranen motsols och låta kylvätskan rinna ut i avloppet pan. När kylmediet är klar tömmer rotera avtappningskran medurs tills den är i stängt läge.
3

Skjut drain pan under vänster sida av motorn. Slå upp i mitten av blocket för att se den vänstra kontakten kylvätska drain strax nedanför grenröret. Lossa pluggen kylvätska drain med en sockel och sockel insexnyckel. Ta bort avtappningspluggen för hand och låta kylvätskan rinna. Skjut drain pan till höger sida av motorn och upprepa. Förvara använda kylmediet på ett säkert ställe tills den kan återvinnas korrekt.
4

Rena avlopp bult BLOCK PLUG trådar med en stålborste. Applicera gängtätning med teflon på gängorna på både avtappningspluggar och installera avtappningspluggarna till blocket. Dra åt dräneringspluggarna till 177 tum-pounds för 1/4-tums pluggar och 240 tumpund för 3/8-tums pluggar.
5

Lyft bilen och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken.
Fyllning
6

Undersök utloppet motorn vatten på framsidan av motorn och lokalisera proppen bleeder röret. Avlägsna rörpluggen med en spärr och sockel insexnyckel.
7

Tråd en 1/4-tums från 18 NPT hullingförsedda montering i utloppet och dra åt med en hylsa och spärrskaft. Skjut 1/4-tums klart slangen på hullingförsedda kopplingen. Placera den lilla dropplåt på marken direkt framför fordonet. Placera den andra änden av den klara slangen i den lilla tråget.
8

Place verktygsnummer 8195 påfyllningstratt in i trycket flaskhalsen. Nyp spill slangen stängs med klämman ansluten till tratten. Häll förblandad 50-50 Mopar kylvätska i den stora öppningen av tratten. Fortsätt att fylla kylsystemet tills en stadig ström av kylmedel strömmar från den klara slangen. Avlägsna bleeder montering. Rengör gängorna på rörpluggen med en stålborste och päls gängorna med gängtätning. Montera rörpluggen till utloppet och dra åt ordentligt.
9

Fortsätt att fylla kylsystemet tills radiatorsystemet uppnår och håller stadigt vid full. Fyll tratten till toppen med kylvätska. Ta bort slangklämman på över flödet slangen och låt kylvätskan rinna genom slangen. Ta bort tratten och installera locket tryckflaska.
10

Starta motorn och öka motorvarvtalet till mellan 1500 och 2000 rpm under 30 minuter. Stäng av motorn och låt den svalna.
11

Kör bilen i ungefär en timme, hålla ett öga på temperaturmätaren. Om motorn blir överhettad dra över, slå på dina varningsblinkers och låt motorn svalna. Ta inte bort locket kylvätsketryck vid denna tidpunkt. Efter den drivande processen har varit fullständigt parkera bilen och låt motorn svalna. Toppa kylvätskan som krävs för att höja nivån till mellan MIN och MAX på kylvätska flaskan.
12

Ta använda kylmediet till en lokal reparationsverkstad för korrekt återvinning och bortskaffande.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70203.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.