Hur du ändrar termostater i Ford Expeditioner & Delningsfilter

Om din Ford Expedition eller Crossover är överhettning, är den vanligaste orsaken en dålig termostat. När detta händer måste du byta ut termostaten så snart som möjligt. Om du misslyckas med att ändra det i tid, kan andra dyrare reparationer, såsom en blåst topplockspackning, leda. Reparationen tar en genomsnittlig person ca 30 minuter att slutföra. En termostat är inte en dyr del, och det finns ingen anledning att ta Expedition eller Crossover till en verkstad, eftersom det är lätt att ta hand om i din uppfart. Saker du behöver
Wrench in
dräneringskärlet
Scraper
Visa fler instruktioner
1

Öppna Fords motorrummet och stötta huven med prop stav. Se till att motorn är helt kall innan du börjar, för att undvika brännskador. Lossa muttern på den negativa batteripolen med en skiftnyckel och ta bort kabeln från batteriet. Detta kommer att förhindra oavsiktlig kortslutning av någon av de elektriska komponenterna när du använder dina verktyg.
2

Öppna ventilen på botten av kylaren, med hjälp av en skiftnyckel, och tappa ur kylvätskan i ett avlopp panorera. Placera dräneringskärlet oåtkomligt för husdjur (som de kan försöka att dricka kylvätska). Lokalisera termostathuset genom att följa den övre kylarslangen till det. Ta av höljet bultar, med hjälp av en skiftnyckel.
3

bort höljet från motorblocket, tillsammans med termostat. Rengör gamla packningen material från motorblocket och termostathus, med en skrapa. Sätt in den nya termostaten i motorn. Var säker på att det går på samma sätt den gamla kom ut. Placera en ny packning på motorblocket. Fäst termostathuset till motorblocket.
4

Efterdra alla skruvarna, med hjälp av en skiftnyckel. Fyll på kylaren och behållaren med kylvätska. Fäst den negativa kabeln till batteriet och dra åt terminalen muttern, med hjälp av en skiftnyckel. Starta bilen och låt den bli varm, för att vara säker på att termostaten var orsaken till överhettningen. Kontrollera efter läckor innan du stänger huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70126.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.