Hur man byter Kylsystem Slangar värmeelementet

Den värmeslangen levererar motorns kylvätska i värmeelementet. En fläkt motor blåser luft genom värmaren kärna för att leverera värme in i bilens inre. Symtom som tyder på att du behöver byta värmeslangen är en motor mätare temperatur läsning som är högre än normalt, inte pumpa bilens värmaren inte ut värme eller det läcker kylvätska. Följ några steg för att byta värmaren slangen. Saker du behöver
Pan eller hink
värmeslangen Tänger
Wrench
Frostskyddsmedel kylvätska
Packning sealer
Slangklämmor
Skruvmejsel
Behållare för skruvar och klämmor
Visa fler instruktioner
försiktighet och Förberedelser
1

Kontrollera kylvätskenivån att bestämma att du har tillräckligt frostskyddsmedel. Se till att bilens motor och kylare är kall innan du tar bort kylarlocket.
2

Kontrollera kylarlocket s gummiring är i gott skick. Pressa kylslangen att se till att det fortfarande är mjuka och följsamma, och kontrollera om röta, sprickor eller svagheter. Addera 3

Placera ett uppsamlingskärl eller hink under kylaren för att fånga giftiga kylvätska. Säker kassera kylvätskan om den är oanvändbar och städa upp spill.
Process
4

Tappa ur kylvätskan genom att trycka ner och sakta vrida locket kylvätsketryck att släppa trycket. Öppna avtappningsventil på botten av radiatorn.
5

Ta bort allt som är i vägen när du byter kylvätskeslangen systemet värmare. Detta inkluderar klämmor, skruvar, andra slangar, luftintag boot, metallhållare infästningspunkt och elektriska kontakter.
6

Ta kallelsen där alla delar är placerade så att du kan sätta tillbaka dem i rätt placera, och rita ett diagram om det behövs. Placera skruvarna och klämmor på en säker plats så att de inte går förlorade.
7

Lossa klämmorna på båda ändarna av värmeslangen med tång eller en skruvmejsel. Lirka försiktigt slangen loss från kopplingen så att du inte skadar intilliggande delar. Utanför den gamla sealer
8

Skrapa och tillämpa ny sealer på kopplingen när du byter värmeslangen.

9

Sätt klämmorna på nya värmeslangen, göra vissa slangändarna är över tillbehören. Kontrollera om korrekt placering av klämmorna och fäst dem ordentligt.
10

Stäng ventilen på botten av kylaren, häll kylvätska tillbaka i den och sätt på locket. Kontrollera mätaren för att se till att vätskan är vid fullt linjen, och starta motorn för att leta efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69145.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.