Hur man byter en termostat i en 2000 Dodge Caravan

Enligt National Highway Traffic Safety Administration, är den Dodge Caravan är en av de säkraste minibussar på marknaden, och 2000 års modell var inget undantag till detta, garnering fyra-och femstjärniga kraschen betyg i alla tester som utförs av NHTSA. Termostaten i 2000 Caravan öppnar och stänger för att hålla motorns temperatur inom dess främsta arbetstemperatur. När det inte detta, genom att fastnat öppen eller stängd, behöver den bytas ut. Proceduren för att ändra termostaten i sex-cylindriga motorer som finns i de flesta husvagnar är densamma. Saker du behöver
dräneringskärlet
dräneringskärlet förlängning
Hylsnyckelsats
Ratchet
3 tums förlängning
Shop trasor
Packning skrapa
Wire utbytesborsthuvuden
Termostatpackning
RTV blå tätningsmedel
Momentnyckel
1 gallon ny kylvätska
Rak skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Park husvagnen och stäng motorn. Parkering på en sluttning, t.ex. i din uppfart, bidrar till att minska sannolikheten för frysskydd droppande på marken, eftersom termostaten är på den högsta punkten på motorn. Dra åt parkeringsbromsen och blockera bakhjulen. Öppna huven.
2

Placera förlängningen tråget på pannan och placera pannan under kylaren avtappningsventil och öppna ventilen genom att vrida den moturs. Ta bort kylarlocket genom att trycka ned och vrida den moturs. Detta gör att kylvätskan rinna snabbare. Låt motorn svalna.
3

Följ övre kylarslangen till termostathuset. Ta bort skruvarna som håller höljet till motorn, genom att vrida dem moturs med en hylsa och spärrskaft. Du kan behöva en förlängning av bulten närmast mitten av motorn.
4

Dra termostathuset från motorn och ta ur termostaten, gör notera dess orientering. Saker en trasa i vattnet rutan öppningen och ta bort den gamla packningen från anliggningsytorna med packningen skrapa. Rengör passyta hos termostathuset. Avlägsna butik trasa.
5

Rengör bultgängorna ordentligt med stålborste. Om du har rätt storlek gängtapp, använda det som det kommer att göra ett bättre jobb med att städa hela vägen till botten av gängorna.
6

Applicera ett tunt, 1/8-tums sträng RTV blå till både passande ytor och installera den nya termostaten i vattnet rutan öppningen. Säkerställa att den nya termostaten installeras med samma inriktning som den gamla, med termostat öppning mot motorn så att kylvätskeflödet. Termostathuset över vattnet Boxöppning
7

Place och installera skruvarna , vrida dem medurs för hand tills fingrarna. Spänn med momentnyckel enligt följande: 105 inch-pounds för 3,0-litersmotorer eller 21 foot-pounds för 3,3-liters och 3,8-liters motorer
8

Stäng kylventilen systemet avlopp.. Fyll på kylaren och kontrollera eventuella klämmor snäckväxlar att se till att de är täta.
9

Byt kylarlocket. Starta motorn och låt den komma till arbetstemperatur och bort kylarlocket. När den nya termostaten öppnar vid arbetstemperatur, kan du behöva lägga till kylvätska och låta någon luft ur motorblocket. Fyll på kylaren som behövs för att få kylvätskenivån till strax under halsen i kylarlocket öppningen. Sätt tillbaka locket och kontrollera att det inte finns några läckor. Lägg kylvätska till overflow tank som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70124.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.