Hur man tar bort termostaten i 2001 Mazda Protege

Mazda Protege gjorde sin debut 1990. Den ursprungliga Protege var i princip en Mazda 323 - maker nybörjar bil - med flera uppgraderingar. Under 1995 tappade Mazda 323 från sitt sortiment och Protege kvar som Mazdas nybörjar fordonet. I 2001 års Mazda Protege kom fyra utföranden: "DX", "LX", "ES" och "MP3". Den "DX" trim nivå kom utrustad endast med en 1,6-liters, fyrcylindrig motor. Den "LX" trim nivå kom standard med 1,6-liters, men hade en valfri 2,0-liters. Den "ES" och "MP3" utföranden kom endast utrustad med 2,0-liters. Motorerna skiljer sig något, men processen att ersätta termostaten är densamma för båda motorerna. Saker du behöver
Ordet jack
pallbockar
dräneringskärlet
Kanallås tänger
Ratchet
Hylsnyckelsats
plast packning skrapa
Ny nedre kylarslangen (Om behövs) katalog 50-50 färdigblandad kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Höj framsidan av Protege med en domkraft och skjut pallbockar under bilens hjälpramen. Sänk Mazda tills bara domkraften stödja det. Ta bort kylarlocket.
2

Crawl under fordonets front och lokalisera avtappningspluggen på botten av radiatorn. Placera drain pan under avtappningspluggen. Ta bort avtappningspluggen med en spärr och uttaget och låt allt kylmedel rinna ur kylaren. Byt avtappningspluggen och dra åt den med en spärr och uttag.
3

Inspektera nedre kylarslangen för eventuella defekter, såsom sprickor, svampliknande känsla eller synliga åldrande. Byt ut slangen mot en ny om några defekter finns närvarande. Trace nedre kylarslangen mot motorn tills du når metallhöljet som ansluter slangen till motorn, detta är termostathuset
4

Ta bort de två skruvarna som håller termostathuset till motorn med. ett Ratchet och uttag. Dra höljet från motorn, utsätta termostaten under den. Ta termostaten och ta bort den från motorn.
5

Skrapa passytan på motorn och termostathuset med en plast skrapa. Detta säkerställer en ren parning av de två. Använd inte en metall skrapa, eftersom detta kan skada de mötande ytorna och skapar en läcka
6

Placera den nya packningen gummi termostat -. Medföljer termostaten - i ytterkanten av termostaten. Se till att rada upp den lilla bula på packningen med den litegrann ventilen i termostaten.
7

Placera den nya termostaten i termostathuset med fjädern vänd ut. Rada upp knölen i termostaten packningen med skåran i termostathuset.
8

Montera termostathuset och termostaten i motorn och dra åt bultarna till 14 till 18 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
9

Höj Mazda med en domkraft och ta bort domkraften. . Sänk Protege till marken
10

Öppna kylarlocket och långsamt fylla kylaren - med en hastighet av ca 1 liter per minut - till toppen av påfyllningsröret med 50-50 färdigblandad kylvätska. Öppna kylvätskebehållaren och fyll den till "F" märket med 50-50 färdigblandad kylvätska.
11

Stäng kylarlocket och starta Protege motor.
12

Kör motorn tills den når normal arbetstemperatur. Öka motorns varvtal till 2.200 till 2.800 rpm och håller den.
13

stänger av motorn efter att hålla varvtalet konstant i fem minuter. Låt motorn svalna och kontrollera kylvätskenivån i kylaren. Om nivån är under basen av påfyllningsröret, upprepa steg 12 till 14. Om kylvätskenivån ligger vid basen av radiatorn påfyllningshalsen, kolla kylvätskebehållaren och tillsätt 50-50 färdigblandad kylvätska tills nivån når "F" märket. Den 1,6-liters motorn rymmer 6.3 qts. av kylarvätska och 2,0-liters rymmer 7.9 qts. totalt.
14

Ta den gamla kylvätskan till en bil vätska återvinningscentral. Många Bildelsaffärer utföra denna tjänst gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70121.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.