Hur du ändrar vattenpump på en jeep

Vattenpumpen är ansvarig för att cirkulera kylmediet hela motorn. En utsliten vattenpump så småningom kommer att orsaka stora skador på motorn på grund av överhettning. Många gånger, bär vatten-pump bärande ut, vilket gör att kylvätska läcker ut från pumpen. Detta är ett tecken att vattenpumpen behöver bytas. Det här jobbet kan göras på din uppfart genom att följa dessa steg. Saker du behöver
Drain Ratchet pan Mössor och Hylsnyckelsats
Vise grepp
Byte vattenpump
Kylvätska
Visa fler instruktioner
Water
Pump Removal
1

Parkera fordonet och låt motorn svalna.
2

Placera ett uppsamlingskärl under kylaren och ta bort avtappningspluggen på undersidan av kylaren. Detta kommer att rinna ut den gamla kylvätskan.
3

Lossa spännaren på Serpentine belt och ta bort remmen och ställ den åt sidan.
4

Ta bort klämma på varje slang mata in och ut ur vattenpumpen med skruvstäd grepp. Dra försiktigt slangarna från pumpen. Kylvätska kan läcka ut ur slangarna.
5

Ta bort de fyra skruvarna som fäster pumpen till motorblocket. Ta bort vattenpumpen från fordonet. Addera Installera New Water Pump
6

Rengör gamla packningen från motorblocket för att säkerställa en läckfri tätning.

7

Sätt på en ny packning till den nya vattenpumpen och montera med hjälp av de fyra skruvarna. Montera varje slang med skruvstäd grepp.
8

Montera Serpentine belt och justera sträckaren med tillverkarens specifikationer för din modell Jeep.
9

Montera avtappningspluggen i radiator. Fyll kylaren med kylvätska. Starta bilen och låt den gå tills den är varm. Inspektera avseende på läckor i kylsystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69569.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.