Hur ändrar jag termostat i en 2005 Buick LeSabre?

En termostat reglerar flödet av kylmedel i motorn baserad på motorns arbetstemperatur. Om termostaten inte fungerar (fastnat öppen eller stängd), kan det orsaka att motorn överhettas och göra permanenta skador. Byta termostaten på 2005 Buick LeSabre är relativt enkel i jämförelse, eftersom du inte behöver tappa ur kylvätskan och kan komma åt den från motorrummet. Saker du behöver
Tänger
Wrench
spackle Tool Review termostat
Termostatpackning
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på 2005 Buick LeSabre. Spåra kylarslangen till den punkt där den ansluter till termostaten locket ovanpå insugningsröret.
2

Tryck flikarna på kylarslangen klämma ihop med en tång. Skjut slangklämman av anslutningen, så att du kan ta bort slangen från termostaten. Dra slangen bort av termostaten.
3

Demontera skruvarna termostat locket med en skiftnyckel. Lossa termostaten locket.
4

Rengör monteringsytan av både termostatlocket och insugningsröret med ett platt föremål såsom en spackel verktyg. Släng resterna av den gamla packningen.
5

Utdrag termostaten inifrån insugningsröret och kassera den. Byt ut den gamla termostaten med en ny termostat utformade för att passa 2005 Buick LeSabre.
6

Lägg den nya packningen termostatlocket på monteringsytan på insugningsröret. Placera termostaten täcker över den och dra åt skruvarna för att säkra det på plats.
7

Byt kylarslangen på termostaten omslaget. Tryck på flikarna på slangklämman och skjut tillbaka klammern på anslutningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69676.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.