Hur Spola jag kylare i en 1999 Chevy Blazer?

Den 1999 Chevrolet Blazer använder en trycksatt, fluid-baserade kylsystem. Den består av flera komponenter, inklusive radiator-och kylvätskebehållaren. Spolning kylaren och kylsystemet måste ta bort den befintliga vätskan, rengör de inre delarna och addera ny kylvätska. Fluid bort från systemet är giftig och bör hanteras och tas bort försiktigt. Om du inte spola din kylvätska i början av förra vintern, bör du i början av denna vinter. Saker du behöver
Kylvätska dräneringsrör
Kylare tvättmedel 2 liter kylvätska
8 liter destillerat vatten
Nytt kylarlock
Fluid vakuum
Visa fler instruktioner
Leta Viktiga komponenter
1

Hitta kylarlocket i motorrummet. Det är på framsidan och till vänster, bredvid batteriet. Detta lock upprätthåller ett konstant tryck i colling systemet och får aldrig öppnas när motorn är varm.
2

Lokalisera kuk värmeelementet avloppet. Denna enhet är i botten av radiatorn, på passagerarsidan. Det är en liten cylinder som sticker ut ur kylaren mot motorn. Den har en liten passande på slutet som du skruvar så att kylvätskan. Kylmediet färdas sedan ut genom ett litet rör fäst avtappningskranen till botten av lastbilen. Om detta rör saknas, byt ut den. Röret ansluts till en liten hulling på botten av kylmediet avtappningskranen. Addera 3

Leta efter kylvätskebehållaren bakom batteriet. Den har en svart plastlock och kan ha en liten mängd kylmedel inuti. Denna del av systemet inte är trycksatt och kan öppnas när som helst. Denna reservoar möjliggör extra kylvätskan i kylaren för att expandera in i den, och sedan överskottet automatiskt sugs tillbaka in i kylaren när den svalnar. Addera tömma och spola Kylsystem
4

Kontrollera att motorn har svalnat. Placera en hink under plastslang ansluten till avloppet kuk. Öppna avloppet och låt allt kylmedel för att avsluta kylaren. Detta gör att ta flera minuter eftersom fordonet använder nästan tre liter vätska och flödet är mycket långsam. Stäng avtappningskranen.
5

Häll hela paketet av radiator tvättmedel i kylaren genom kylarlocket. Fylla resten med destillerat vatten. När den är full, vänta tre minuter och tillsätt mer vatten om det har sjunkit. Nivån kan sjunka på grund av vatten långsamt flytande in i andra delar av kylsystemet. Sätt kylarlocket igen och dra åt.
6

Veva trucken. Låt den gå i 15 minuter. Detta tillåter kylaren rengöringsmedel för att lossa eventuella avlagringar i systemet. Håll ett öga på temperaturmätaren inne i lastbilen. Temperaturen får inte överstiga 200 grader C. Om trucken börjar överhettas, stäng av motorn, låt den svalna och tillsätt mer destillerat vatten till radiatorn.
7

Låt motorn svalna. Töm ut vatten och rengöringsmedel från kylaren i en hink. Stäng kranen värmeelementet avloppet efter flödet stannar.
8

fylla på systemet med destillerat vatten genom kylarlocket. Kör motorn i 15 minuter, låt den svalna. Tappa detta vanligt vatten i en hink och stäng avtappningskranen. Detta steg säkerställer att ingen kvarvarande kylvätska eller tvättmedel kvar i kylsystemet. Addera Fyll Kylsystem
9

Häll 1 1/2 liter högkvalitativ frostskyddsmedel /kylvätska i kylaren. Fyll resten av vägen med rent, destillerat vatten. Lägga erforderlig mängd kylvätska först eliminerar behovet av att blanda kylvätska och vatten till önskad 50% lösning och står för något vatten kvar i kylsystemet. Var noga med att inte lägga förblandad kylvätska eftersom detta kommer att kasta bort den koncentration som krävs.
10

Byt ut kylarlocket med ett nytt. Dessa kapslar kan misslyckas utan några yttre tecken. Ett lock som inte upprätthåller rätt tryck kan förhindra att kylsystemet från drift och orsaka svåra motorskador. Dra åt locket och kontrollera alla slangar och omgivande delar för slitage. Byt ut skadade delar.
11

Tappa kylvätskebehållaren med en flytande vakuum. Fånga all vätska i en hink. Lägga till en 50/50 blandning av kylmedel och destillerat vatten till "cool" linje på den sida av reservoaren. Sätt tillbaka locket och dra åt.
12

Kontrollera nivån kylvätska ofta efter spolning av systemet. En bra regel är att kontrollera en dag, en vecka och en månad efter tjänsten. Fyll på destillerat vatten vid behov.
13

Släng all vätska från flush enligt lokala lagar. Motorns kylvätska är giftig och söt smak. Vissa fordonsindustrin butiker och lokala deponier har kärl för destruktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69819.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.