Om funktionen hos en radiator

Radiator funktion är avgörande för motorns förmåga att stanna kvar på anvisad arbetstemperatur. Utan radiatorn, skulle motorn snabbt över värme-och metalldelar som vevaxeln, skulle ta upp och förstöra motorn. Funktion

Din radiator är utformad för att göra det mesta kvadrattum tillgängliga ytan att utsättas för omgivande luft och luft som kommer från kylfläkten. Ett bra exempel på detta är Nascar racing. Du kommer att märka att under början av loppet och under gulflagg, bilarna väva fram och tillbaka. De försöker att dra mest luft möjligt över kylflänsarna för att hålla bilen vid driftstemperatur.
Funktion

radiator matas av vattenpumpen. Vattenpumpen förflyttar motorerna varmvatten till kylaren för kylprocessen som skall utföras. Utan denna pump, skulle radiatorn vara ineffektiv och motorn snart skulle ta upp. Om du märker en temperaturhöjning i motorn, få vattenpumpen checkat ut omedelbart för att förhindra motorskador.
Funktion

Returledningen tar vattenkyld från radiatorn och sprider det hela motorblocket och värmeelementet. Detta vatten kan kännas varm vid beröring, men det är tillräckligt svalt för motorns drift. Eventuella läckor från returledningen bör repareras omedelbart. Värmeelementet får varmvatten från vattenpumpen som har värmts upp av motorns temperatur
Funktion

. Fenorna på värmeelementet agera för att ger värme för fordonet när den slås på värmesystemet är påslaget. Ett säkert tecken på att värmeelementet läcker, är lukten av frostskyddsmedel och ånga på fönstret.
Funktion

kylarlocket är utformad för att höja temperaturen hos motorns kylvätska så att den kan köras på angiven motortemperatur. Kylarlock mycket i deras press rating beroende på typ och årsmodell på din bil. Ta aldrig bort kylarlocket förrän motorn är kall. Kontrollera behållaren vattnet svämma över för kylvätska nivå snarare än att ta bort locket. Ångan och vattnet kommer från under huven kommer att orsaka svåra brännskador. De flesta moderna fordon har kylarlocket täckt med en plast bit som sträcker sig från en sida av motorn till den andra. Kontrollera din tjänst manual för att avgöra om cap borttagning rekommenderas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69248.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.