Hur man reparerar Bil Slangar

Om kylarslangen i din bil är läcker, kan det orsaka allvarliga skador. Med en enkel reparationssats du kan fixa slangen med lätthet. Oavsett var du befinner dig, kan du få kunskap och verktyg för att komma tillbaka på vägen inom en timme. Se till att inkludera de nödvändiga verktyg och delar i din nödsituation bilreparationer kit. Om en skadad slang orsakar din motorn överhettas, är du förberedd. Saker du behöver
4-in-1 skruvmejsel
Ficklampa
Rags
Fickkniv
Värmeslang koppling
Slangklämmor
vatten eller kylarvätska

Visa fler instruktioner
1

Förvandla din bil utanför och öppna huven. Försök inte att lossa locket på kylaren tills allt i motorn har svalnat. Genom att trycka på kylarlocket, riskerar du allvarliga brännskador. Detta kan ta upp till 45 minuter, beroende på vädret.
2

Inspektera slangar och bälten när motorn svalnar. Leta efter tecken på sprickor och läckor. Ett kylmedel-täckt motor är det mest uppenbara tecknet på en läcka i värmeslangen. Detta är dock inte en garanterad skylt. Det kan vara en trasig termostat, vilket orsakar kylmedel att flöda över från kylaren. Beroende på vilken typ av kylare, kan den vara utrustad med en tryck-avlastningsventil. Om ventilen är släppt, kanske din motor är överhettade. Om locket är oskadd och det finns ett tydligt tecken på ett läckage, reparera slangen.
3

Analysera kylarslangen, med början vid vattenpumpen och slutar vid värmeelementet. Kontrollera inlopps-och utloppssektionen av värmeelementet. Utloppsavsnittet ligger nära brandväggen, mot baksidan av motorn. Skär bort den skadade delen av kylarslangen
4

. Om du upptäcker läckan är vid vattenpumpen montering eller nära värmeelement, placera en koppling på slangen. Klipp bort den skadade delen av slangen och sträcka ut den. Re-klämma änden av slangen på kopplingen. Sätt i slangen i kopplingen
5

, smörj kopplingen med kylvätska och placera ena änden av kopplingen till ena änden av slangen och klämma ner det. Placera sedan kopplaren i den andra änden av slang och använda den andra klämman för att dra åt den. Slangkopplingar finns i olika storlekar baserat på fordonstillverkaren. Kontrollera med fordonets tillverkare för att bestämma storleken på kopplingarna.
6

Säkra klämmorna. Kontrollera att båda ändarna av slangen är korrekt över kopplingen. När slangarna är på plats, dra åt båda klämmorna på slangen. Dra inte åt klämmorna eller de kommer att behöva bytas ut.
7

Tillsätt vatten i kylaren och kör till närmaste butik för att köpa kylvätska (såvida du håller en kanna i bilen). Det rekommenderade avståndet är att driva färre än 10 minuter. Har din bil servad så snart som möjligt. Denna fix är bara en tillfällig lösning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69719.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.