Hur man reparerar Corroded Heater Hose i en Chrysler Town & Country

Nr 1 orsaken till en korroderad värmeslangen är en förfaller i kylsystem underhåll. Chrysler rekommenderar att du inspekterar eller byter Town & Country s Värmeslangarna varje 7500 miles och spola kylvätskan var 45.000 miles. En korroderade värmeslangen kräver omedelbar uppmärksamhet och ersättning eftersom det är en indikation på en kylvätska läcka. Eftersom slangen försämras, riskerar du att brista, och eventuellt dyra motorskador. Du kan byta ut värmeslangen på Town & Country hemma med rätt verktyg. Saker du behöver
Kylvätska dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
butik trasa
2 värmare slangklämmor
1/4-tums enhet momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Lyft och stöd huven på din Town & Country. Ta bort kylarlocket och ställ in den på sidan av arbetsområdet.
2

Skjut en kylvätska drain pan under kylaren direkt i linje med kylarens avtappningskran. Sakta öppna avtappningskranen genom att vrida den moturs tills kylvätskan börjar rinna ut ur det. Låt kylvätskan tömmas, stäng sedan avtappningskran. Avtappningen bör ta 15 till 20 minuter.
3

Följ korroderade värmeslangen över till brandväggen där den är ansluten till värmeelementet röret. Lossa klämman värmeslangen med en hylsnyckel och skjut tillbaka på slangen 6 inches.
4

Dra slangen från värmaren core tube och lyfta den vertikalt för att låta kvarvarande kylvätska i slangen till återfyllning in i motorn. Följ slangen över till dess anslutning på motorn och lossa dess slangklämma. Dra klämman tillbaka 6 inches på slangen och dra slangen från dess anslutning på motorn.
5

Torka av röret värmeelementet och aggregatets slanganslutningen på motorn med en trasa . Använd inga kemikalier eller verktyg för att ta bort korroderade kylvätska. Blöt butik trasa med vatten och torka av anslutningar om en torr trasa bevisar ineffektivt.
6

Placera en ny slangklämma på vardera sidan av den nya värmeslangen. Skjut båda klämmorna tillbaka på slangen precis som du gjorde för att ta bort den gamla värmaren slangen.
7

Installera den nya värmaren slangen på motorns anslutningen först. Skjut tillbaka slangen på nippeln och skjut klämman ner till sin ursprungliga position. Ställ din 1/4-tums skiftnyckel vridmoment till 25 tum-lbs. och dra åt klämman s bulten tills säker. Upprepa detta steg för att installera tillbaka slangen på värmaren core tube.
8

Fyll kylaren med färsk kylvätska och sätta kylarlocket tillbaka ordentligt. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69707.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.