Hur du ändrar frostskyddsmedel på en 5,9 Cummins

Kraftiga versioner av Dodge Ram Pick-up kommer utrustad med 5,9 Cummins dieselmotor, och denna motor bygger på en leverans av frostskyddsmedel för att fungera korrekt. Frostskyddsmedel inte bara hjälper till att hålla 5,9 Cumminsmotor coolt, men det ger också det med skydd mot frysning i kalla temperaturer. Att hålla en fullständig, ren leverans av frostskyddsmedel i kylsystemet är viktigt för att bibehålla prestanda 5,9 Cummins motorn. Saker du behöver
Tänger
Antifreeze
Catch pan
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta och starta motorn . Ställ in temperaturen värmereglaget till sin högsta nivå. Stäng av motorn efteråt och låt den svalna innan du försöker tömma kylaren.
2

Leta kylarens avtappningsplugg och ställning en fångst pan undertill. Öppna kylarens avtappningsplugg med en tång och låt kylvätskan rinna från reserven kylvätsketanken. När reserven tanken är tom, öppna kylarlocket för att tillåta resten av kylvätskan rinna ut ur kylaren. Stäng avtappningspluggen när radiatorn är tom. Addera 3

Fyll kylaren med en 50/50 blandning av vatten och frostskyddsmedel. Du kan också använda förblandad frostskyddsmedel. När kylaren är full, fyll på reservtank med frostskyddsmedel tills nivån når hela märket.
4

Flytta fångsten pan ur vägen. Starta motorn och låt den gå tills den övre kylarslangen blir varm. Kontrollera nivån i reserven tanken och tillsätt frostskyddsmedel vid behov. Nivån ska ligga mellan ADD-och FULL-märkena.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70003.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.