Hur du ändrar ett värmeelement på 1991 Ford Aerostar

Skador på värmeelementet på Aerostar oftast sker från sediment buildups som orsakar det att täppa och sedan brista. Ett typiskt tecken på en skadad värmeelementet är kylvätska på golvytan. Dock är ett av de första tecknen du kan märka en oljig film på glaset vid basen av vindrutan. Du kan ändra värmeelementet på 1991 Ford Aerostar rätt hemma. Det monteras mot brandväggen på passagerarsidan och med några verktyg reparation bör ta 35 minuter att göra. Saker du behöver
Kylvätska dräneringskärlet
värmeelementet slang kopplar verktyg T85T-18539-AH Sida 2 värmare slang pluggar
stjärnskruvmejsel Sida 3 stor butik handdukar
Show Mer Instruktioner
1

Lyft huven på din Aerostar och ta bort kylarlocket. Om du bara har kört skåpbilen, vänta 30 minuter till en hel timme innan du tar av locket. På så sätt kommer trycket inne i hela kylsystemet har dött ner och kommer inte spy het kylvätska över hela dig.
2

Placera en kylvätska drain pan under kylaren och sedan försiktigt öppna avloppet plugg. Låt hälften av kylvätskan rinna, och stäng sedan avtappningspluggen ordentligt. Ta inte bort pluggen helt - det är inte nödvändigt. Bara öppna den tillräckligt för att tillåta ett stadigt flöde av kylvätska att komma ut.
3

bort värmeelementet slangar en i taget där de ansluter på baksidan av brandväggen med slangen koppla verktyg. När du kopplar den första slangen, snabbt infoga en plugg värmeslangen att förhindra eventuell kylvätskeläckage. Anslut andra slangen när du tar bort den också.
4

Öppna passagerarsidans dörr och knäböja så du kan se värmeelementet fall täcker under instrumentbrädan. Omslaget ser ut som en kort, svart rektangel med spår i den.
5

Ta bort de sex skruvarna som håller locket på plats med en stjärnskruvmejsel och ta sedan bort locket. Placera locket åt sidan och sätta skruvarna i fickan.
6

Place tre stora butik handdukar på golvet området direkt under värmeelementet. Du kanske vill behålla alla de handdukar vikta istället för att bara sprida ut dem. Värmeelementet har fortfarande en hel del kylvätska i det och nästan 100 procent av tiden en del av det spill vid demontering.
7

bort värmeelementet genom att trycka hållaren på toppen av det medan dra ner på värmeelementet mot dig. Sänk försiktigt ner värmeelementet från sin bostad och sedan tappa ur kylvätskan ur den i kylmediet tråget.
8

Installera den nya värmeelementet genom att vända demonteringsföljd. Både värmeelementet slangar helt enkelt trycka tillbaka på inlopps-och utloppsrör på värmeelementet. Fyll din radiator med dräneringstråget s kylvätska eller helt tömma resten av kylvätska i kylaren och fylla på med nytt kylmedel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69606.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.