Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en Subaru Outback

För att hålla din Subaru Outback i gott skick är det viktigt att övervaka kylvätska nivåer regelbundet. Om ett läckage inte upptäcks, kan det kylvätskeförlusten orsaka att motorn överhettas ofta resulterar i irreparabel skada. Kontrollera dina kylvätska systemets täthet kräver ingen betydande kunskap om auto mekanik och är enkel nog att nästan vem som helst kan göra det. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
Handskar
långärmad tröja
Plomberbart container
Visa fler instruktioner
1

Flytta Subaru Outback från sin normala parkeringsplats och kontrollera området nedanför för eventuella tecken på läckage. Eftersom kylmediet är färgglada, borde tecknen på marken vara uppenbart.
2

Öppna huven och inspektera vattenpumpen och packningen för eventuella läckor. Vattenpumpen är mellan kylaren och motorblocket, bakom motorfläkten. Packningen tätning ansluter och tätar vattenpumpen till motorblocket. Leta efter någon missfärgning eller korrosion runt dessa bildelar. Addera 3

Inspektera alla av kylsystemet slangarna för eventuella läckor. Kontrollera om någon utbuktning, sprickbildning eller delning. Var noga med att kontrollera var slangarna ansluter till kylaren, motorn och värmeelementet grundligt. Dessa slangar kan också lossna på grund av motorns vibrationer och orsaka läckage.
4

Använd en ficklampa för att inspektera Subaru Outback s radiator för tecken på läckage. Radiatorn kan lida skada på undersidan på grund av stenar och väg skräp kommer i kontakt under normal drift.
5

Twist kylarlocket ett helt varv, steg bort, vänta en minut eller två och därefter kepsen helt. Ta bort kylarlocket är farligt eftersom kylsystemet innehållet är utsatt för stora påfrestningar. Detta tryck kan orsaka en kylvätska utbrott, vilket allvarligt kan bränna någon i området.
6

Fyll kylaren med färsk kylvätska tills det är inom en tum från överfyllda. Sätt på motorn och ställa värmaren till hög. Låt Subaru Outback köra så här i ca 15 minuter.
7

Kontrollera alla bildelar från de föregående stegen för läckor. Om du fortfarande inte kan hitta ett kylsystem läcka i Subaru Outback, är det förmodligen en intern läcka. I vilket fall är det bäst att ta auto till ett kylsystem specialist för ytterligare diagnostik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69167.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.