Hur du ändrar termostat på en '99 Intrigue

En av de mest förbisedda system i en bil är kylsystemet. Vi är vana att byta olja varje 3000 miles, men sällan är värmeelementet spolas ut. Slam kan bygga upp i kylsystemet och samla runt den mekaniska termostaten. Detta i sin tur kan leda till att termostaten att misslyckas och viktiga frågor motorn att uppstå. Om du har försummat kylsystemet i 1999 Oldsmobile Intrigue, är det dags att byta ut termostaten. Saker du behöver
1999 Intrigue termostat
RTV silikon packning Maker Review Nut driver
Skiftnyckel
Plastskrapa
Shop handdukar
Visa fler instruktioner

1

Ta kylarslangen bort termostaten genom att lossa muttern som håller bandet klämman runt slangen. Med slangen lossnat, dra kylarslangen från termostatlocket.
2

Lossa kåpan genom att ta bort skruvarna som håller fast den övre delen av motorn med en skiftnyckel. Ta bort locket från motorn.
3

Dra termostaten ur motorn och släng den. Skrapa gamla papper packningen av motorn med en liten skrapa. För att undvika att få någon packning i motorn, plugga hålet att termostaten var in med en butik handduk. När packningen har skrapats av motorn, ta bort handduken från hålet.
4

Placera en ny termostat i motorn med rätt sida upp. (Termostaten kommer att stämplas med ordet "upp" eller "top" -. Detta syfte bör sticka ut av motorn)
5

Place RTV silikon packning Maker på anliggningsytan på motorn . (På grund av Intrigue ålder, är användningen av RTV silikon packning Maker föredra framför ett papper packning för att förhindra läckage på grund av ojämnheter i de samverkande ytorna hos motorn och termostatlocket.)
6

Bult locket på plats med hjälp av de ursprungliga bultarna som togs bort. (Den RTV silikon packning Maker kommer att pressa ut,. Detta är normalt) Placera kylaren tillbaka slangen på locket och dra det på plats

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69450.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.