Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en Pontiac Grand Am

För att hålla din Pontiac Grand Am i toppskick, måste du utföra periodiska kontroller för läckage i kylsystemet. Om du kan fånga ett läckage i ett tidigt skede, kan du spara pengar på reparationer räkningar efter att motorn överhettas och misslyckas. Kontroll för läckage i kylsystemet är relativt enkel och inte kräver en fördjupad kunskap om auto mekanik. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
Handskar
långärmad skjorta
Visa fler instruktioner
1

Flytta Pontiac Grand Am från dess traditionell parkeringsplats och kontrollera området undertill för tecken på en kylvätska läcka. Om du kan göra detta till en vana varje gång du lämnar uppfarten, det är ett enkelt sätt att upptäcka en potentiell läcka.
2

Öppna huven på Pontiac Grand Am och inspektera vattenpumpen och packningen Tätning för eventuella läckor. Vattenpumpen är bakom motorfläkten och packningstätningen säkrar vattenpumpen anslutning till motorblocket. Leta efter någon korrosion, missfärgning eller färska läckor, vilket indikerar en läckande kylsystem.
3

Använd en ficklampa för att undersöka kylaren ordentligt för eventuella läckor. Var noga med att kontrollera undersidan av kylaren för eventuella skador från normalt slitage som stenar och väg skräp kan skada botten av radiatorn. Kontrollera tankarna kylvätskebehållaren för läckor, liksom. Återigen, leta efter korrosion, missfärgning eller färsk kylvätska på kylaren som ett tecken på läckage.
4

Inspektera kylsystemet slangarna som ansluter kylaren till motorn och motorn till värmeelementet. Undersök slangar för utbuktande, sprickbildning och delning, vilket är ett vanligt tecken på läckage. Kontrollera också alla dessa områden för missfärgning, korrosion och färska läckor. Om du inte kan hitta några tecken på skador på slangarna, men det finns tecken på läckage, kan det vara ett hål eller nypa läcka som bara visas när du har kört motorn.
5

Kontrollera den externa temperaturen på radiatorn och om det är lugnt i handen, ta bort kylarlocket. Om inte, vänta på kylaren svalna innan du fortsätter. Var noga med att ta bort kylarlocket med försiktighet, eftersom det inre trycket kan orsaka radiatorn att få ett utbrott och bränna någon i området.
6

Fyll kylaren med färsk kylvätska tills det är inom en tum från överfyllda . Starta sedan Pontiac Grand Am, aktivera aggregatet för hög och låt den gå så här i ca 15 minuter.
7

Stäng av motorn för att inspektera de bildelar som nämns i de föregående stegen. Om du fortfarande inte kan hitta några läckor, då är det mest troligt en intern läcka. I så fall är det bästa alternativet för att besöka ett kylsystem specialist för ytterligare diagnostik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69156.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.