Frostskyddsmedel läcker från min 2005 Jeep Wrangler

Kylsystemet på 2005 Wrangler är ganska robust eftersom den var avsedd för terrängkörning, men även väl utformade system blir gamla, och äldre system tenderar att läcka kylarvätska. Läckande frostskyddsmedel sänker möjligheten för din Jeep kylsystem för att effektivt kyla motorn. Detta kan leda till överhettning och blåst huvudet packningar. År 2005 fanns det sex olika resa alternativ och ditt val av 2,4-liters fyrcylindrig eller 4,0-liters sexcylindriga motorer. Oavsett om din Wrangler har fyra eller sex-cylindrig, är att hitta källan till läckan kommer att kräva samma uteslutningsmetoden. Läckage i slangar

2005 Wrangler har två uppsättningar av slangar som är möjliga källor frostskyddsmedel läckor: de övre och undre kylarslangar och slangar värmare. Du måste köra motorn tills den når normal arbetstemperatur och stäng av motorn. Känn slangarna för någon väta. Kontrollera kopplingspunkter på skottet, vid termostathuset och vattenpumpen för grön eller rostfärgad missfärgning. Kontrollera också att klämmorna tätt använder en medelstor vanlig skruvmejsel.
Externt kylsystem Components

Förutom slangar finns fyra externa kylsystem komponenter som kan utveckla läckor över tid: kylaren, värmeelementet, termostathuset och vattenpumpen. En mindre mängd av vad som kallas "weepage," från gråta-hål på botten av vattenpumpen nos, är vanligt och acceptabelt. Du vill inte se en ström av kylmedel, though. Våta golv brädor under instrumentbrädan pekar mot en läckande värmeelement (och väntan mattvätt jobb). Radiatorn har kylrör och tankar som kan utveckla läckor som normalt kommer att visa sig som små bubblor. Dessa kan normalt försluten med en tesked peppar, eller speciella radiator-tätningsprodukter. Stora läckor kommer att behöva lödas. Termostathuset kan utveckla läckor oftast runt packningen, kräver en enkel packning förändring, men det är inte ovanligt för ett hus att knäcka.
Läckage kring Manifolds

Läckor runt mångfaldiga packningar och bultar normalt dyka upp som en grönaktig missfärgning och bubblor när motorn är varm och under tryck. Dessa är svårare att diagnostisera den exakta källan till läckan, om läckan är runt en bult, som kan fästas med tätningsmedel på gängorna, eller själva packningen läcker.
Block Läckor

Block läckor är de allvarligaste typerna av frostskyddsmedel läckor. Detta eftersom de flesta läckor som inträffar i blocket normalt inte kommer bara vara en läcka av kylmedel till utsidan. De kommer att vara en kombination av kylmedel läcker till utsidan och in i en förbränningskammare, eller in i smörjsystemet. Läckor i blocket som endast orsaka läckage på utsidan kan normalt hittas med hjälp av läckage-detektor färgämne och ett svart ljus eller genom att leta efter den grönaktig missfärgning. Mindre läckage kan svetsas med en kompetent svetsare, medan fler stora sådana kräver normalt blocket ersättare om blocket försegling kemikalier inte fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70122.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.