Hur man byter termostaten på en 1992 Buick Century

Buick först introducerade talet 1936 för att ersätta sin Series 60-modellen. 1992 års modell var halvvägs genom den första generationen av "A-kropp" framhjulsdrivna århundraden. Även drivlinan konfiguration ändras, stannade behovet att bibehålla rätt motortemperatur densamma. Motorns kylvätska termostat reglerar motorns temperatur genom att öppna och stänga, beroende på motorns temperatur, för att optimera förbränningen och förhindra överhettning. Även om inte obligatoriskt, är det en bra idé att byta ut termostaten när du utför kylsystem reparationer eller underhåll. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckel
8 mm hylsa
Rags
Packning skrapa
RTV packning Maker Review Ny termostat
1 gallon Dexcool
1 gallon destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Öppna Century huva. Följ övre kylarslangen från motorn till vattenutloppshuset, på den övre delen av motorns sida (sidan som vetter mot framsidan av bilen). Skjut drain pan under motorn tills den är placerad direkt under vattenutloppshuset.
2

Lossa skruvarna huset kylmedieutloppet till motorn, med en hylsnyckel och en 8 mm hylsa. På kryssning utrustade styrmodeller, måste du ta bort konsolen vakuum modulatorn från vattenutloppshuset med socket och skiftnyckel först.
3

Dra höljet kylmedieutloppet av motorn, för hand. Knuffa en trasa i utloppshuset att hindra skräp från att komma in i motorn.
4

Notera orienteringen av den gamla termostaten, ta sedan bort den från huset, för hand. Shove en trasa in i höljet för att förhindra att skräp kommer in i höljet.
5

Rengör tätningsytan på motorn och höljet, med hjälp av en packning skrapa. Torka rent med en trasa. Applicera en 3 mm sträng RTV packning Maker in packningsspåret på huset.
6

bort trasorna från motorn och vattenutloppshuset. Placera den nya termostaten i huset, vilket gör att den har samma orientering som den gamla termostaten. Skruva fast höljet till motorn, med hylsnyckel och uttag (och sätt tillbaka vakuum modulatorn om du tagit bort det tidigare).
7

Starta motorn och låt den gå tills temperaturmätaren nått driftstemperatur . Fyll tanken kylvätska overflow till "Hot Fill" märket med en 50-50 blandning av Dexcool och destillerat vatten. Kontrollera efter läckor runt vattenutloppshuset.
8

Kontrollera igen kylvätskenivån och fyll på vid behov, efter 50 miles motordrift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70120.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.