Hur man byter vattenpumpen på en 2000 Dodge Neon 2.0

Vattenpumpen är en del av motorns kylsystem för en bil. Drivs av en av de accessoriska drivremmar, det ligger på framsidan av Dodge Neon motor. För att ersätta det, måste du ta bort ett antal delar som är placerade runt den. Byta vattenpump på Neon kan vara en långdragen process, tar upp till sex timmar. Saker du behöver
Handskar
Rags
Momentnyckel
Vevaxel avdragare
dräneringskärlet
Jack
Silikontätning
Ny vattenpump & packningar
O- ring
tryckprovare
DRB felsökningsverktyg
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Se till att motorn är kall och ta bort den negativa batterikabeln. Lossa petcock sitter på undersidan av kylaren och tappa ur kylvätskan i en kastrull.
2

Ta höger, inre stänkskyddet och tillbehör drivremmar.
3

Stötta motorn med en domkraft och ta bort pumpen servostyrning. Ta bort de övre och undre stag vridmoment isolator och högra motor mount.
4

Flytta pumpen /fästesenheten åt sidan och ta bort servostyrningen bultarna pumpfäste. Ta den högra motorfästet, kamrem och spännare, kamaxelhjulet och det inre (bakre) transmissionsremmens plåt.
5

bort vattenpumpen och kassera O-ringen. Torka bort alla rester och klister på ytor.
Installation
6

Montera en ny O-ring i spåret på vattenpumpen. Håll den på plats med lite silikon.
7

Montera vattenpumpen och använda ett tryck testare att kontrollera axeltätning och O-ring för läckor. Trycksätt kylsystemet till 15 psi och dra åt bulten till 105 tum-pounds.
8

Anslut inre (bakre) täcker kamremmen, kamaxelhjulet, kamrem spännare och kamrem, högra motorfästet fästet och motorfästet, servostyrning pump, övre och lägre vridmoment stag isolator, tillbehör drivremmar och negativa batterikabeln.
9

Fyll kylsystemet
10

Utför kamaxel och vevaxel timing lära om förfarandet med ett DRB felsökningsverktyg genom att ansluta den till DLC (datalänkskontaktdonet). Det ligger under instrumentpanelen vid rattstången. Slå på tändningen för att komma åt diverse skärmen. Välj Re Lär Cam /vev och följ vidare instruktioner på skärmen.

När du byter ut vissa delar av bilen, hjälper det att göra en snabb diagnostisk kontroll och se till att det hela är ansluten korrekt. DRB sökverktygen specifikt används för Chrysler, Jeep och Dodge bilar att tillhandahålla nödvändiga diagnostik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69977.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.