Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en Pontiac Bonneville

För att hålla din Pontiac Bonneville i toppskick, är det viktigt att utföra periodiskt underhåll inspektioner. Om du kontrollerar för kylsystem läcker på en regelbunden basis, kan du fånga ett problem i ett tidigt skede, vilket sparar pengar och ansträngning som krävs för att åtgärda mycket större problem med en överhettad och skadas motorn senare. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
Handskar
långärmad skjorta
Visa fler instruktioner
1

Flytta din Pontiac Bonneville från sin ursprungliga parkeringsplats och kontrollera området nedanför. Du bör kunna upptäcka eventuella läckt kylvätska som all kylvätska kommer i ljusa färger som orange, rött, grönt eller blått. Men om det inte finns några tecken på läckage, det fortfarande kan vara ett kylsystem läcka, eftersom motorn värmen kunde ha förångas kylmediet innan det ens nått marken.
2

Öppna huven och inspektera kylsystemet slangar. Leta efter några bulor, sprickor eller sprickor. Kolla där slangarna ansluter till kylaren, motorn och värmeelementet resp. Dessa anslutningar kan lossna med tiden på grund av motorns vibrationer. Kontrollera om det finns färsk kylvätska, korrosion eller missfärgning att bekräfta kylvätskeläckage.
3

Inspektera Pontiac Bonneville s vattenpumpen och packningen för några tecken på nytt kylmedel, missfärgning eller korrosion . Vattenpumpen är bakom motorfläkten och packning säkrar vattenpumpen till motorblocket.
4

Använd en ficklampa för att undersöka kylaren för några tecken på läckage. Återigen, dessa tecken är missfärgning, korrosion eller nyligen läckt vätska. Inspektera undersidan av kylaren noga eftersom stenar och andra väg skräp kan skada radiatorn under den normala driften.
5

Ta bort kylarlocket och fyll kylaren med färsk kylvätska tills den är på väg att svämma över . Var mycket försiktig när du öppnar kylaren, eftersom det inre trycket kan orsaka ett utbrott och bränna någon i området.
6

Starta Pontiac Bonneville med aggregatet på hög och låt den gå så här under ca 15 minuter. Ibland kan läckor syns inte om du använder bilen tillräckligt länge för dem att ytan, till exempel uppvärmning av motorn upp så att nypa eller hål läckor dyker upp i dina slangar.
7

Stäng av motor och åter inspektera alla bildelar från de tidigare stegen. Om du fortfarande inte hittar läckan, då är det nog ett internt problem. I vilket fall, söka tjänster av ett kylsystem specialist för att diagnostisera din Pontiac Bonneville vidare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69191.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.