Hur du ändrar vattenpumpen på en Kia Optima

Det är inte svårt att byta en vattenpump på Kia Optima, men det tar lite tid eftersom du måste ta remmarna bort. Du kan utföra projektet i din uppfart, så det finns ingen anledning att ta Optima till en reparation garage och slösa pengar på arbetskostnader. Du kan avsluta projektet i ca 2 ½ timme, och du förmodligen redan har de verktyg du behöver för att göra jobbet i din verktygslåda. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Wrench in
Märkning krita
Visa fler instruktioner
1

Se till Optima motorn är helt svalna och töm kylvätskan genom att placera ett uppsamlingskärl under kylaren och öppna ventilen med en skiftnyckel. Koppla bort den negativa batterikabeln med en skiftnyckel för att lossa terminalen muttern.
2

Notera korrekt dirigering av serpentin bälte och lossa kabelstyrrullen med en skiftnyckel för att ta bort spänningen från bandet. Dra remmen från remskivorna och ställ den åt sidan.
3

bort generatorn med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Ta remskivorna från vevaxeln och vattenpumpen med en skiftnyckel. Ta bort de övre och undre kamrem täcker med en skiftnyckel för att ta bort skruvarna. Placera timing märket på vevaxeln så att den är i linje med märket på motorblocket, med hjälp av en skiftnyckel.
4

markera positionen och riktningen för kamrem installera senare. Kontrollera att jag och märken E på kamaxelns remskiva linje med märkena på topplocket. Flytta inte motorn när du har objekten uppradade. Avlägsna timingremskiva remspännaren med en skiftnyckel och dra kamremmen av motorn.
5

Lossa skruvarna för servopumpen med en hylsa och spärrskaft och placera den åt sidan. Det finns ingen anledning att koppla bort slangarna på servopumpen. Avlägsna röret vattenintag och packningen med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Avlägsna förbiledningsröret och O-ringen. Ta bort fästbultarna från vattenpumpen med en hylsa och spärrskaft.
6

Dra pumpen från motorn och rengör eventuellt kvarvarande packningsmaterial bort från monteringsytan med hjälp av en skrapa verktyg.

7

Placera ny packning och vattenpumpen på motorblocket och dra åt skruvarna med en hylsa och spärrskaft. Anslut förbiledningsröret och o-ringen och dra åt med en skiftnyckel. Anslut röret vatten inlopp och packning och dra åt muttrarna med en skiftnyckel. Montera servopumpen och dra åt skruvarna med en hylsa och spärrskaft.
8

Montera kamremmen enligt markeringarna du gjorde när du tar bort det. Montera spännare kamrem och dra åt med en skiftnyckel. Montera de övre och undre lock kamrem och dra åt skruvarna med en skiftnyckel. Montera remskivorna på vevaxeln och vattenpumpar. Dra åt bultarna med en skiftnyckel.
9

Montera generatorn och dra åt bultarna med en hylsa och spärrskaft. Korrekt dirigera Serpentine belt på remskivorna enligt diagrammet på bilen, eller tonerna som du gjorde när du tar bort det. Lägg spänning på remmen genom att dra åt kabelstyrrullen med en skiftnyckel.
10

Anslut den negativa batterikabeln och dra terminalen muttern med en skiftnyckel. Se till att ventilen är stängd på botten av radiatorn. Fyll på kylaren och behållaren med kylvätska. Starta Optima och kontrollera systemet noggrant för läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70033.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.