Bil Air Condition System Vanliga problem

De flesta fordon på marknaden idag är utrustade med luftkonditionering, men de flesta förare bryr sig lite om luftkonditioneringen i sin bil tills något är fel med det och de inte längre har tillgång till denna bekvämlighet. När detta händer är det inte alltid betyda en dyr resa till mekaniker, särskilt om du förstår de grundläggande begreppen luftkonditionering i bilar. Läckande köldmedium

Nyare bilar brukar inte ha problem med sin luftkonditionering, men när äldre bilar har ett luftkonditioneringssystem som verkar vara inte en vanlig orsak är att kylmediet är slut. Detta kan bero på att bilen är gammal och kylmediet är helt enkelt borta eller på grund av ett läckage som kan ha utvecklats i AC-kompressor, förångare, eller i en slang.
Sporadiska Temperaturer

Om du slår på bilens luft och känna varm luft blåser ut, är det troligt att en del fukt har byggt upp i församlingen. När detta händer is ackumuleras och täpper till röret i förångaren. Vanligtvis en enkel resa till mekaniker kommer att avhjälpa situationen, eftersom han kommer att ha verktyg som behövs för att avlägsna isen. Din elsystem
Överväganden

kan också vara fel och orsaka din luftkonditionering inte fungerar. Detta beror oftast på den elektriska laddningen från batteriet inte är tillräckligt stark för att flytta kompressorkoppling eller den saknar tillräcklig spänning för att utlösa kompressorn.
Noisy Kompressor

Flera saker kan orsaka din luftkonditionering för att göra ljud när du slår på den. Förhoppningsvis är det buller som kommer från något mindre i motorn eller från någon av slangarna, men det kan också vara en mycket dyrare problem som AC-kompressor, vilket sannolikt skulle behöva bytas ut.

Smelly Air
p Om du förvandla din bils luftkonditionering på och en foul lukt kommer blåsa ut den på framsidan, är det troligt att du har bakterier i din förångare. En mekaniker kommer att behöva använda ett speciellt rengöringsmedel för att spola lukten och befria ditt system av bakterierna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69537.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.